Gradovi

Volonteri uredili gradsko kupalište

Volonteri uredili gradsko kupalište
Volonteri uredili gradsko kupalište

KOTOR VAROŠ - Završena je prva faza čišćenja i uređenja gradskog kupališta Bjeline u Kotor Varošu u okviru akcije koju su organizovali Fondacija "Mozaik" i opština.

U akciji su učestvovali volonteri sa područja opštine i članovi Omladinske banke, koji su u značajnoj mjeri preuredili najveće kotorvaroško kupalište, na kojem je tokom majskih poplava nabujala Vrbanja pričinila ogromnu štetu.

Usljed poplave šetalište uz obalu je pretrpjelo ogromna oštećenja, odbojkaško igralište je nestalo, a klupe i stolovi predviđeni za odmor su u potunosti uništeni.

Zahvaljujući Fondaciji "Mozaik" i kotorvaroškim volonterima Bjeline polako dobijaju stari izgled, a izvjesno je da će narednog ljeta ponovo biti najveće okupljalište mladih.

Volontera Omladinske banke Suzana Stojanović kaže da su klupe i stolovi vraćeni u funkciju, dok je pokupljeno lišće, smeće, te grane i balvani koje je Vrbanja izbacila na površinu.

Uz pomoć mehanizacije blato i smeće su uklonjeni sa pješačke staze, a u planu je da se renovira i odbojkaško igralište kada se za to steknu uslovi.

"S obzirom da je odbojkaško igralište još pod vodom, u narednoj fazi uređenja Bjelina prioritet će biti renoviranje ovog sportskog terena", rekla je

Stojanovićeva.

Fondacija "Mozaik" je partner sa opštinom Kotor Varoš od 2010. godine u provođenju programa Omladinske banke, a ta saradnja je proširena kroz realizaciju i zajedničko finansiranje projekta čišćenja i uređenja gradskog kupališta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije