Gradovi

Vrtić i šкolsкa sala za djecu Patкovače

Vrtić i šкolsкa sala za djecu Patкovače
Foto: N.N. | Vrtić i šкolsкa sala za djecu Patкovače

Školarci i mališani iz naselja Patkovača od danas imaju novu fiskulturnu salu i vrtić, a novoizgrađene objekte su na upotrebu zvanično predali predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

Sredstva za izgradnju fiskulturne sale, izgrađene pri područnoj OŠ „Jovan Dučić“ u Patkovači, obezbijedila je Vlada Srbije – 488.000 КM, Vlada Republike Srpske – 280.000 КM i Grad Bijeljina – 210.000 КM.

Na zahtjev rukovodstva škole, projekat je proširen za dodatne dvije učionice, površine 200 m² i sistemom grijanja, zbog čega je rok za završetak radova produžen.

Osim fiskulturne sale, adaptacijom stare škole u Patkovači, ova mjesna zajednica je dobila vrtić površine oko 150 m², koji ispunjava najsavremenije standarde za boravak pedesetak djece predškolskog uzrasta. Pored dvije prostorije za mališane, sanitarnih čvorova i prostorije za vaspitače, u objektu su distributivna kuhinja i sistem toplotnih pumpi za grijanje i hlađenje.

Vrijednost radova na izgradnji područnog vrtića "Čika Jova Zmaj" u Patkovači je iznosila oko 400.000 КM, od čega je Кabinet Predsjednice Republike obezbijedio 250.000 КM, a Gradska uprava 150.000 КM.

Predsjednik Republike je istakla da Semberija nije jedino mjesto na kojem se gradi u Srpskoj.

"Mi idemo svojim putem i znamo kako naša Republika treba da izgleda. Sve što radimo vodi nas istom cilju – jakoj i stabilnoj Republici Srpskoj. To se može postići samo zajedništvom i ujedinjavanjem naših snaga, napora, finansijskih sredstava i svih drugih resursa. Vjerujemo u to jedinstvo i pokazujemo ga ovdje. Sigurna sam da će Bijeljina uz našu podršku nastaviti da se razvija", poručila je predsjednica Cvijanović.

I gradonačelnik Mićić je istakao da su ova dva projekta dokaz da jedinstvo gradske i republičke vlasti daje odlične rezultate.

"Sportska sala i obdanište su najznačajniji za ovu mjesnu zajednicu, ali i cijelu Semberiju i dokaz su da zajedno možemo sve što zacrtamo. Izgradnju sportske sale za osnovce u Patkovači nisu finansirali samo Republika Srpska i Grad Bijeljina, nego i  Vlada Republike Srbije, tako da u Semberiji na djelu imamo i šire jedinstvo, što nam posebno znači. Siguran sam da će Semberija nastaviti putem zajedništva i da će zaista biti Grad budućnosti", zaključio je gradonačelnik Mićić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije