Gradovi

Vrvi od kupača na Panonskim jezerima

Vrvi od kupača na Panonskim jezerima
Foto: N.N. | Vrvi od kupača na Panonskim jezerima

TUZLA - Zbog visokih temperatura proteklih dana građani BiH tražili su osvježenje na rijekama, bazenima i drugim kupalištima, a kada je u pitanju Tuzla, posebno je atraktivan kompleks Panonskih jezera, gdje je od 1. juna prodato 300.000 ulaznica.

Ljeto je izuzetno toplo tako da su vremenske prilike išle u prilog kvalitetnoj sezoni, a to najbolje pokazuje broj prodatih ulaznica, odnosno 300.000 od 1. juna.

"Imali smo dugo i toplo ljeto. Imamo ga i dalje. Nadamo se da ćemo ga imati još i do kraja avgusta. Jako smo zadovoljni, posebno poredeći sve sa prošlom veoma lošom godinom. Sada smo čak blizu sezone iz 2019, kada smo postigli i neke rekordne prihode na Panonskim jezerima", kazao je Majid Porobić, direktor JKP "Panonnica" Tuzla.

Dodaje da su jezera ove godine posjetili brojni gosti iz cijele BiH, regije i dijaspore te da prosječno bude između 5.000 i 6.000 gostiju.

"Iz svih dijelova BiH imamo goste, ali imamo goste i iz susjednih zemalja, posebno iz zapadne Srbije i istočne Hrvatske, odnosno Slavonije. Imali smo goste iz Beograda, Rume, Šapca, Valjeva, Užica itd. Imamo puno gostiju koji dolaze u Tuzlu, ne samo na jednodnevne izlete, već ostaju i duže", ističe Porobić za "Nezavisne".

Među posjetiteljima na jezeru bila je i grupa iz Velike Kladuše, koja nije krila oduševljenje sadržajima u kompleksu.

"Ovdje je prelijepo. Doći ćemo opet. Tu sam sa kćerkom, sinom i mužem. Svi ćemo opet doći, sviđa nam se sve, od vode pa nadalje", kazala je jedna od posjetiteljki iz Velike Kladuše.

Svakako nezaobilazni posjetitelji jezera su domaći kupači, posebno penzioneri, koji uglavnom uzimaju sezonske karte.

"Tu sam blizu i gotovo svaki dan sam ovdje. Nekada jednom, nekada dva puta dnevno. Zadovoljna sam uvijek. Prošetam se, dođem i isplivam se pa odem kući. Fini su i gosti. Bude ih sa strane pa se upoznamo. Budemo i mi dobri domaćini", ispričala je Tuzlanka Nermina Jeremić.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije