Gradovi

Pratite nas na Google news

Vukosavlje: Vanredno stanje u četiri mjesne zajednice

Vukosavlje: Vanredno stanje u četiri mjesne zajednice
Foto: Ilustracija | Vukosavlje: Vanredno stanje u četiri mjesne zajednice
Srna

VUKOSAVLJE - Na području Vukosavlja poplavljeno je 17 kuća i više pomoćnih objekata, oštećeni su putevi i uništeni poljoprivredni usjevi kada se usljed nevremena izlila rječica Gnionica, potvrdio je zamjenik načelnika opštine Dejan Jović.

"Štab Civilne zaštite danas je uveo vanredno stanje u mjesnim zajednicama Gnionica, Pećnik, Vukosavlje i Jakeš, te formirao Komisiju za procjenu štete nastale na objektima i poljoprivrednim usjevima usljed noćašnjeg nevremena", rekao je Jović.

On je naveo da je nevrijeme počelo sinoć oko 20.00 časova, te da je nakon jednog časa nabujala riječica Gnionica prešla nasip u izbjegličkom naselju Faza dva u mjesnoj zajednici Vukosavlje.

Jović je rekao da je pola časa poslije ponoći Civilna zaštita intervenisala i mehanizacijom podigla nasip, te spriječila dalje plavljenje naselja sa oko 400 kuća.

Prema Jovićevim riječima, tokom dana su mještani i Civilna zaštita radili na otklanjanju štete u domaćinstvima, a za saobraćaj su osposobljeni i putevi zahvaćeni nevremenom.

Jović je naglasio da će opštinu Vukosavlje sutra posjetiti direktor Republičke uprave Civilne zaštite Mile Međed, koji je najavio pomoć u sanaciji šteta na infrastrukturi.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije