Gradovi

Za dobojsku bolnicu prikupljena 91 doza krvi

Za dobojsku bolnicu prikupljena 91 doza krvi
Foto: Srna | Za dobojsku bolnicu prikupljena 91 doza krvi

MODRIČA - U Modriči je danas prikupljena 91 doza krvi u akciji dobrovoljnog davanja za potrebe Opšte bolnice "Sveti apostol Luka" u Doboju.

Akciji, koju je organizovala Opštinska organizacija Crvenog krsta Modriča u saradnji sa Službom za transfuziju dobojske bolnice, odazvalo se 120 dobrovoljnih davalaca, od kojih 29 nije ispunilo uslove da učestvuje.

Sekretar modričkog Crvenog krsta Rajko Tomić rekao je Srni da je zadovoljan odzivom dobrovoljnih davalaca i brojem prikupljenih doza krvi, dodavši da je ovo četvrta akcija od planiranih pet u ovoj godini.

Transfuziolog Odjeljenja za transfuziju dobojske bolnice Božidar Slavuljević istakao je da je ovog ljeta u odnosu na prethodne godine bila velika potražnja krvi svih grupa, a posebno nulte.

"U saradnji sa organizacijama Crvenog krsta, Aktivima dobrovoljnih davalaca u svim opštinama dobojske regije i pojedinačnim-namjenskim davanjima, obezbjeđene su dovoljne količine krvi za potrebe bolnice", rekao je Slavuljević, dodavši da će ove godine biti prikupljeno više od 5.500 doza krvi, što je povećanje u odnosu na prethodne godine.

Slavuljević je napomenuo da je darovanje krvi najljepša manifestacija ljubavi čovjeka prema čovjeku, koje se zasniva na načelima solidarnosti, dobrovoljnosti, besplatnosti, humanosti i anonimnosti.

On je dodao da su u okviru akcije obave ljekarski pregledi, te provjere parameti hemoglobina i krvnog pritiska lica koja učestvuju.

Bogdan Tešanović iz Modriče, penzionisani radnik Rafinerije ulja, rekao je da je dao krv 58. put, naglasivši da je lijep osjećaj pripadati grupi humanih ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije