Gradovi

Za jedan dan obavljene 22 operacije oka

Za jedan dan obavljene 22 operacije oka
Foto: Srna | Za jedan dan obavljene 22 operacije oka

ISTOČNO SARAJEVO - Ljekar specijalista oftalmologije sa beogradske Vojnomedicinske akademije /VMA/ Bojan Kovač obavio je u Bolnici "Srbija" u Istočnom Sarajevu u toku jednog dana 22 složene operacije katarakte na oku.

Direktor bolnice "Srbija" u Istočnom Sarajevu Nebojša Šešlija istakao je da su, u okviru stalnih napora da unaprijede usluge za sve pacijente, u upravi ove zdravstvene ustanove odlučili da uspostave saradnju i angažuju Kovača, saopšteno je iz ove bolnice.

"Odsjek za oftalmologiju, na čelu sa Bobanom Petrović, jedno je od najistaknutijih u našoj bolnici. Obavlja se značajan broj operacija svakog mjeseca, ali smo, zbog velikog interesovanja za takve operacije, angažovali i Kovača. On radi veoma zahtjevne operativne zahvate zbog kojih su naši pacijenti ranije morali da idu u Univerzitetsko klinički centar Republike Srpske u Banjaluku", rekao je Šešlija.

Iz ove bolnice poručuju da se angažmanom doktora Kovača smanjuju dosadašnje liste čekanja i da se komplikovane operacije mogu obavljati u Bolnici "Srbija", te da više nije potrebno pacijente upućivati u velike zdravstvene centre u Banjaluku ili Beograd.

"Želimo da pacijenti u našoj bolnici imaju najbolju moguću uslugu i da ne traže pomoć u drugim centrima. Doktor Kovač je rođen u Sarajevu. Treba da okupimo ljude sa ovih prostora koji su već ostvarili zavidne karijere da nam pomognu da unaprijedimo naše znanje", poručio je Šešlija.

U saopštenju je navedeno da će termini dolaska doktora Kovača biti objavljeni na zvaničnoj stranici bolnice.

Kovač, koji je ove operacije obavio 21. septembra, od 2009. godine radi na Klinici za očne bolesti VMA, a od 2016. godine je asistent na predmetu oftamologija na Medicinskom fakultetu u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije