Gradovi

Za porodice sa četvoro i više djece 100 KM mjesečno

Za porodice sa četvoro i više djece 100 KM mjesečno
Foto: N.N. | Za porodice sa četvoro i više djece 100 KM mjesečno

ŠAMAC - Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević donio je Odluku o novčanoj naknadi od 100 KM mjesečno za porodice sa četvoro i više djece sa područja opštine radi poboljšanja njihovog materijalnog položaja.

Načelnik Službe za društvene djelatnosti i poslove Civilne zaštite Šamca Slobodan Stojić rekao je da je ova odluka donesena u okviru pronatalitetne politike opštine koja je na snazi već dvije godine.

On je istakao da se iz budžeta opštine izdvaja 60.000 KM za vantjelesnu oplodnju, rođenje prvog, drugog, trećeg i četvrtog djeteta, te novčanu naknadu za porodice sa četvoro i više djece.

Stojić je naveo da pravo za novčanu naknadu imaju supružnici ili samohrani roditelji koji imaju četvoro i više djece i prijavljeno boravište na području opštine Šamac najmanje godinu dana prije podnošenja zahtjeva.

"Pravo na naknadu imaju roditelji čija su djeca maloljetna i na redovnom školovanju ili punoljetna i na redovnom školovanju najviše do 26. godine ili da su djeca punoljetna, a zbog bolesti, fizičkih i psihičkih nedostataka nisu sposobna za rad i nemaju dovoljno sredstava za život", rekao je Stojić.

Prošle godine, 33 porodice sa četvoro i više djece ostvarile su novčanu naknadu od po 100 KM na mjesečnom nivou.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije