Gradovi

Za rekonstrukciju vodovodnog sistema u Nevesinju 1,55 miliona evra

Za rekonstrukciju vodovodnog sistema u Nevesinju 1,55 miliona evra
Foto: N.N. | Za rekonstrukciju vodovodnog sistema u Nevesinju 1,55 miliona evra

NEVESINJE - U Nevesinju je, na jezeru Alagovac, zvanično počela izgradnja pumpi i novog prečistača, čime će cio grad Nevesinje, koji je do sada imao probleme s vodosnabdijevanjem, do narednog proljeća riješiti ovaj dugogodišnji problem.

Riječ je o investiciji vrijednoj 1.550.000 evra, u kojoj je Nevesinje, zajedno s Vladom RS, odnosno Ministarstvom finansija, Evropskom investicionom bankom, putem kreditnih i donatorskih sredstava, krenulo u ovaj projekat.

Izvođač "Esoteh" iz Velenja je već ušao u posao, a radovi će, ako sve bude išlo kako treba, biti okončani do proljeća naredne godine.

"Iako se Nevesinje snabdijeva vodom sa izvorišta Udbina, ovaj projekat je započet prije nekoliko godina, kako bi u ljetnim mjesecima imalo konstantno i nesmetano snabdijevanje vodom iz jezera Alagovac, koja će prethodno biti prečišćena", kaže Milenko Avdalović, načelnik Nevesinje.

Stari vodovodni sistem je podrazumijevao i ispumpavanje vode iz jezera Alagovac, ali s obzirom na to da je izgrađen prije četiri decenije, odavno nije zadovoljavao potrebe stanovništva, ni po količini, ni po kvalitetu vode, pa će se u sklopu rekonstrukcije graditi dva nova bazena, na kojim će se ispirati i obrađivati voda. Novi sistem prečišćavanja će biti automatizovan, tako da će se sistemom moći upravljati i na daljinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije