Gradovi

Za sanaciju keja u Šamcu 50.000 KM

Za sanaciju keja u Šamcu 50.000 KM
Foto: opstinasamac.org/Ilustracija | Za sanaciju keja u Šamcu 50.000 KM

ŠAMAC - Republički Fond solidarnosti odobrio je za uređenje šamačkog keja 50.000 KM za sanaciju obaloutvrde oštećenu usljed poplava koje su zahvatile ovo područje u proteklom periodu, rekao je načelnik Šamca Đorđe Milićević.

On je naveo da je u saradnji sa "Vodama Srpske" i Ministarstvom poljoprivrede i preduzetništva Republike Srpske upućen zahtjev Fondu solidarnosti za dodjelu sredstava za sanaciju priobalnog dijela.

Milićević je podsjetio da već treću godinu za redom Opštinska uprava u saradnji sa Centrom za kulturu preduzima niz aktivnosti na uređenju šamačkog keja, mjesta gdje se u ljetnom periodu okupljaju mnogi stanovnici.

"Ove godine smo iz budžeta izdvojili oko 10.000 KM za uređenje koje obuhvata nasipanje, ravnanje i tarupiranje terena, čišćenje kompletne staze i priobalnog dijela, nabavku kontejnera, kanti za smeće", naveo je Milićević.

On je pozvao sve Šamčane da nastave da uživaju na obalama rijeka i keju koji je sinonim Šamca.

Direktor Centra za kulturu Jasna Marinković rekla je da je ovaj centar sa opštinskom upravom pristupio uređenju gradskog keja jer su dio manifestacija u okviru “Šamačkog ljeta” u julu premjestili na kej.

"Centralna manifestacija koja će biti održana na keju je koncert “Crvene jabuke”, imaćemo i fišijadu koju organizuju stanovnici koji kampuju na obalama rijeka Save i Bosne, te tradicionalni spust rijekom Savom", navela je Marinkovićeva.

Ona je rekla da su obezbijedili drvene kućice koje su izdali preduzetnicima iz ugostiteljskih djelatnosti kako bi obogatili ponudu na keju.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Šamac Goran Stojčić naveo je da je za stanovnike ove opštine kej od velikog značaja.

"Opština je prepoznala potencijal tako da imamo priliku da uživamo u mnogim kulturnim manifestacijama tokom ljeta. Trudimo se da učinimo da ponuda tokom ljeta bude što raznovrsnija i prihvatljivija za naše građane", rekao je Stojčić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije