Gradovi

Za stambeno zbrinjavanje boračkih kategorija 6,9 miliona KM

Za stambeno zbrinjavanje boračkih kategorija 6,9 miliona KM
Foto: RTRS | Za stambeno zbrinjavanje boračkih kategorija 6,9 miliona KM

NOVI GRAD - Ministarstvo rada i boračko invalidske zaštite Republike Srpske uložilo je u proteklom periodu 6,9 miliona KM za projekte u Novom Gradu, od čega 2.830.000 KM za stambeno zbrinjavanje boračkih kategorija, izjavio je danas resorni ministar Duško Milunović.

Milunović je nakon sastanka sa načelnikom opštine Miroslavom Drljačom rekao je da je u Novom Gradu sredstvima Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite stambeno zbrinuto 187 porodica.

"Po konkursu Ministarstva prijavilo se 85 lica, po preliminarnim listama njih 26 ispunjava uslove za nepovratna novčana sredstva i tri za stambene jedinice. Potrebna je još kontrola Ministarstva do konačne liste", naveo je Milunović.

On kaže da je drugo po veličini ulaganje u ovu lokalnu zajednicu za zapošljavanje, navodeći da je Vlada Republike Srpske preko Zavoda za zapošljavanje izdvojila 2.820.000 KM i da je zaposleno 829 lica.

"Ulaganja za socijalno zbrinjavanje radnika su bila oko 440.000 KM i za spomenike i spomen-obilježja 338.000 KM", rekao je Milunović.

Prema njegovim riječima, na današnjem sastanku je zaključeno da u Novom Gradu nisu završeni svi spomenici i dogovorena je izgradnja spomen-česme u Blatni.

Načelnik opštine Miroslav Drljača rekao je da je Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite podržalo značajan broj projekata u ovoj lokalnoj zajednici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije