Gradovi

Za ugradnju led rasvjete 270.138 KM

Za ugradnju led rasvjete 270.138 KM
Foto: Ilustracija | Za ugradnju led rasvjete 270.138 KM

VLASENICA - Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević potpisao je danas ugovor o zamjeni postojeće javne rasvjete savremenom LED rasvjetom u urbanom dijelu opštine, čime će u znatnoj mjeri biti smanjena potrošnja električne energije i troškovi održavanja.

Ugovor o realizaciji projekta "Poboljšanje energetske efikasnosti javne rasvjete u urbanom području opštine Vlasenica" vrijedan je 270.138 KM, od kojih će 183.388 KM biti obezbijeđeno iz budžeta opštine, a 86.750 obezbijediće UNDP iz Projekta integrisanog lokalnog razvoja /ILDP/, koji zajednički realizuju Vlada Švajcarske i UNDP u BiH.

"Nakon pregleda i evidentiranja stanja u postojećem sistemu javne rasvjete, zaključili smo da je sistem rasvjete većinom zasnovan na svjetiljkama starijim od 10 godina, te da je neekonomičan i u vrlo lošem stanju. Ovom promjenom dobiće se ekološki prihvatljiva i ekonomična javna rasvjeta", rekao je Kraljević Srni.

Kraljević je ugovor potpisao u Vlasenici, u prisustvu predstavnika Regionalne kancelarije UNDP-a Saše Slijepčevića.

U okviru projekta planirana je nabavka i ugradnja 637 LED svjetiljki u gradskom području Vlasenice, a biće realizovano i niz drugih aktivnosti s ciljem promocije projekta i energetske efikasnosti.

Ugovorom je predviđeno da projekat ugradnje LED rasvjete bude realizovan u roku od dva mjeseca, počev od dana izbora izvođača radova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije