Gradovi

Zajedničko krštenje deset malih maturanata

Zajedničko krštenje deset malih maturanata
Zajedničko krštenje deset malih maturanata

PRIJEDOR - U Crkvi Svete Trojice u Prijedoru danas je kolektivno kršteno deset maturanata Osnovne škole "Desanka Maksimović", čime je nastavljena višegodišnja tradicija ove škole.

Vjeroučitelj Ilija Bašić rekao je da je srećan što su učenici izrazili želju da budu kršteni prije nego što odu iz osnovne škole.

"Ovo je već tradicija u našoj školi da organizujemo saborna krštenja, a ove godine organizovano je u sabornoj crkvi u našem gradu", rekao je Bašić.

On je ocijenio da ovo krštenje pokazuje vjeronauku na djelu i da je misija pravoslavne vjeronauke da privoli djecu da priđu svojoj crkvi i dobrovoljno prime svetu tajnu krštenja.

Krštenju maturanata prisustvovao je i direktor ove škole Zdravko Budimir, koji kaže da još nije čuo da neka škola organizuje ovakvu svečanost za svoje maturante.

"Želja učenika je bila da i ovaj način pokažu to zajedništvo koje su tokom školavanja gradili", rekao je Budimir.

U Crkvi Svete Trojice danas su kršteni LJubomir Batoz, Velimir Batoz, Milica Despot, Vladimir Despot, Nikola Balaban, Boris Banjac, Žana Kovačević, Zoran Torbica, Ivana Kesić i Teodora Pjević.

NJihovi kumovi bili su školski drugari.

Mali maturani ističu da su se krstili na ovaj način najviše zbog drugova i da će im ovaj dan ostati zauvijek u sjećanju jer su i na ovaj način ozvaničili kraj školovanja u osnovnoj školi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije