Gradovi

Zamućena voda u trebinjskim naseljima

Zamućena voda u trebinjskim naseljima
Foto: Pixabay | Zamućena voda u trebinjskim naseljima

TREBINJE- Trebinjska naselja na lijevoj obali rijeke Trebišnjice od utorka popodne se snabdijevaju zamućenom vodom, ali iz gradskog “Vodovoda” tvrde da je voda bakteriološki ispravna.

“Voda je bakteriološki ispravna, pa se može bez prokuvavnja konzumirati, a do promjena njene boje i ukusa došlo je zbog “zarobljavanja” dijela vazduha u cijevima novog cjevovoda na lijevoj obali Trebišnjice. Naši radnici već djeluju na terenu kako bi se vazduh iz cijevi oslobodio”, kaže direktor “Vodovoda” Trebinje Spaso Radović.

On napominje da u toku dana očekuje istiskivanje vazduha iz cijevi što će vratiti i boju vode koja sada ima mliječnobijelo zamućenje, a mnogi Trebinjci tvrde da je puna mjehurića, poput mineralne vode.

“Cjevovod na lijevoj obali Trebišnjice je poprilično dugačak, pa se desila ovakva reakcija, ali svi oni koji su konzumirali vodu ne treba da se boje za svoje zdravlje,  jer je cjelokupan sistem prije puštanja vode kroz cijevi ispitan, ali su i sadašnja ispitivanja vode pokazala njenu ispravnost”, rekao je Radović. 

On podsjeća da ova situacija neće omesti nastavak radova na novom cvjevovdu i razvijanju vodovodne mreže.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije