Gradovi

Zaposleni u MUP-u Livanjskog kantona održali jednočasovni protest

Zaposleni u MUP-u Livanjskog kantona održali jednočasovni protest
Foto: Ilustracija | Zaposleni u MUP-u Livanjskog kantona održali jednočasovni protest

LIVNO - Sindikat zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Livanjskog kantona organizovao je danas jednočasovni protest ispred zgrade MUP-a i Vlade na kojem je bilo 150 nezadovoljnih radnika.

Sindikalni povjerenik Policijske stanice Drvar pri ovom sindikatu Marko Žižić rekao je Srni da se insistira na usklađivanju s platama policijskih službenika na nivou federalnog MUP-a i kolektivnom osiguranju.

"Od Vlade Livanjskog kantona tražimo donošenje zakona o platama i naknadama policijskih službenika i zakona o platama i naknadama u organima vlasti za državne službenike i namještenike. Naš je interes sačuvati dostojanstvo policajca, ali ne i raditi za mizeriju", poručio je Žižić.

On je naglasio da je nevjerovatno da policijski službenici nemaju kolektivno osiguranje, uprkos riziku kojem su svakodnevno izloženi.

Žižić je rekao da je da poražavajuće što im se danas nije obratio niko od predstavnika Vlade Livanjskog kantona.

Za ponedjeljak, 27. maj, najavljeni su pregovori predstavnika Vlade Livanjskog kantona i Sindikata zaposlenih u kantonalnom MUP-u, iz kojeg poručuju da će, ukoliko njihovi zahtjevi ne budu ispunjeni do 14. juna, stupiti u generalni štrajk.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije