Gradovi

Zatler probao ukuse Hercegovine

Zatler probao ukuse Hercegovine
Foto: Vesna Duka | Zatler probao ukuse Hercegovine

TREBINJE - Šef Delegacije Evropske unije u BiH Johan Zatler nastavio je posjetu Trebinju, upriličenu povodom Dana Evrope, obilaskom Gradske pijace, gradske galerije u kojoj izlažu djeca sa posebnim potrebama, te debatom sa mladim Trebinja.

“Želim se zahvaliti gradonačelniku koji nam je ukazao veliko gostoprimstvo, a danas smo svi zajedno tu, probavamo ukuse Hercegovine, sireve i druge specijalitete i delikatese iz okoline Trebinja, gdje žive vrijedni ljudi, a mi ćemo im pomoći da se ostvari zajednički napredak ka Evropskoj uniji”, rekao je Zatler, nakon što je sa gradonačelnikom Trebinja Mirkom Ćurićem obišao štandove  sa tradicionalnim  hercegovačkim proizvodima od lokalnih proizvođača i korisnika sredstava programa EU u BiH za rast i razvoj privrede.

Čestitavši još jednom Dan Evrope, on je podsjetio da je ovaj događaj započet još juče, promotivnom vožnjom biciklima, takozvanom Ćirovom stazom od Ravnog do Trebinja, kao i koncertom Simfonijskog orkestra Trebinje.

“Obilježavanjem Dana Evrope obilježavamo jednu plemenitu ideju kada je kontinent prešao iz jednog stanja rata, podijeljenosti u ujedinjenu Evropu sa 27 članica, a radi se veoma vrijedno da se i BiH pridruži toj porodici”, dodao je Satler, napominjući da i u Evropskoj uniji postoje različitosti poput BiH.

Ističući da BiH jeste društvo vrijednih ljudi koji žele da se pridruže Evropskoj uniji, ali je dodao da Međunarodnu zajednicu brine dosta skroman politički napredak ka tome cilju.

On je rekao da ovo nije lagana godina za BiH ni u kontekstu predstojećih izbora, za koje je, pored raspisivanja, potrebno osigurati i finansijske sredstva, ali i zbog rata koji se, kako kaže, odvija nedaleko odavde, te zbog tektonskih promjena, ali je izrazio sigurnost da će se sve to uspješno prevazići.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije