Gradovi

Zatvorena birališta u Foči u FBiH, očekuju se rezultati

Zatvorena birališta u Foči u FBiH, očekuju se rezultati
Foto: Fena | Zatvorena birališta u Foči u FBiH, očekuju se rezultati
Fena

Sva biračka mjesta u Opštini Foča u FBiH zatvorena su u 19 sati – potvrdila je predsjednica Opštinske izborne komisije (OIK) Amela Kunovac

Po njenim riječima, izborni dan protekao je uglavnom bez problema, a odziv birača je nešto manji u odnosu na lokalne izbore u novembru.

"Svoje biračko pravo na tri redovna biračka mjesta ostvarilo je 938 birača, dok je 112 glasalo putem mobilnih timova, a  pravo glasa ukupno je  imalo 1.605 birača, tako da je ukupno glasalo 65,4 posto birača. Sada slijedi brojanje glasova i očekujemo prve preliminarne rezultate večeras oko 20.30 sati", istakla je Kunovac.

Tokom dana, po prijavi građana, zabilježena je situacija da na granici 50 metara od biračkih mjesta, određena grupa osoba vrši određeni pritisak na birače. OIK je slučaj prijavila nadležnoj Policijskoj stanici i oni su poduzeli mjere iz svoje nadležnosti.

Izborni proces u ovoj lokalnoj zajednici pratilo je ukupno 29 posmatrača, od kojih 19 stranačkih i 10  Koalicije "Pod lupom".

Stanovnici Opštine Foča u FBiH za načelnika su birali između četiri kandidata, nezavisnih Mensure Karahodža i Muja Sofradžije, kandidat SDA je Mensud Borović, dok je koalicija A-SDA NBL "Zajedno za Ustikolinu" kandidovala Mensada Arnauta.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije