Gradovi

Završena gradnja vrtića "Srbija" u Trebinju

Završena gradnja vrtića "Srbija" u Trebinju
Foto: N.N. | Završena gradnja vrtića "Srbija" u Trebinju

TREBINJE - Svi građevinski radovi na izgradnji dječjeg vrtića "Srbija" u trebinjskom prigradskom naselju Gorica su završeni, a ostaju jedino da se dorade još neke instalacije i opremanje savremenim namještajem za boravak djece i didaktičkim materijalom.

Izgradnju vrtića u naselju Gorica finansira Vlada Republike Srbije sa milion maraka, dok je učešće grada Trebinja oko 100.000 maraka, a kapaciteti od 80 mjesta biće na raspolaganju za sve uzraste - od jasličkog do predškolskog.

"Dječji vrtić 'Srbija' je jedan od nekoliko objekata čiju gradnju u Republici Srpskoj finansira Srbija i on je pred tehničkim prijemom koji ćemo izvršiti ovih dana", potvrdio je gradonačelnik Trebinja Luka Petrović, naglasivši da je u pitanju projekat koji nije od lokalnog, već od opšteg značaja za razvoj cijele regije.

Vrtić će funkcionisati u okviru Javne ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje djece "Naša radost" Trebinje, koja već gazduje sa tri gradska vrtića i ima tradiciju u predškolskom odgoju dugačku više od stotinu godina, s iskusnim vaspitačima, pedagozima i ostalim osobljem.

U dvorište vrtića je već postavljen vrtni mobilijar za igru i pravilan rast i razvoj djece, a nabavljen je i kvalitetan namještaj prilagođen svim predškolskim uzrastima, kao i igračke i didaktički materijal, kako bi se mališanima obezbijedio ugodan, ali i koristan edukativni boravak u ovoj ustanovi.

S obzirom na veliku potražnju boravka djece jasličkog i predškolskog uzrasta, ali i na činjenicu da je Gorica najveća mjesna zajednica u Trebinju sa oko 8.000 stanovnika, gdje su nikla i neka nova naselja za izbjeglo i raseljeno stanovništvo, vrtić "Srbija" će raditi u punom kapacitetu.

Gradonačelnik Petrović kaže da urbanizacija ne podrazumijeva samo vrtić, već će se za početak na lokalitetu bivšeg stovarišta građevinskog otpada, gdje je sada nikao moderan vrtić, graditi i jedan park i crkveni objekat.

Gradnja vrtića "Srbija" je dio šireg projekta vrijednog pet miliona evra, koji podrazumijeva gradnju nekoliko vrtića u Republici Srpskoj koje finansira Republika Srbija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije