Gradovi

Završena izgradnja kružnog toka u prnjavorskom naselju Vijaka

Završena izgradnja kružnog toka u prnjavorskom naselju Vijaka
Foto: Srna | Završena izgradnja kružnog toka u prnjavorskom naselju Vijaka

PRNJAVOR - U Prnjavoru je danas završena izgradnja kružne raskrsnice u naselju Vijaka čija je vrijednost 815.000 KM, a koja će svečano biti otvorena u narednih mjesec dana.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš, koji je prisustvovao završetku radova zajedno sa vršiocem dužnosti direktora preduzeća "Putevi Republike Srpske" Nenadom Nešićem, rekao je da je izgradnja kružne raskrsnice na Vijaci investicija od velikog značaja za ovu opštinu jer je to ranije bilo problematično mjesto na kojem su se često dešavale saobraćajne nezgode.

On je naveo da je obaveza opštine Prnjavor bila da izradi projektnu dokumentaciju i riješi imovinsko-pravne odnose, a u narednom periodu će kružni tok biti dodatno uređen.

Tomaš je podsjetio da je preduzeće "Putevi Republike Srpske" u posljednje četiri godine na području ove opštine realizovalo nekoliko značajnih infrastrukturnih projekata - završen je most koji spaja Prnjavor i Stanare čija je vrijednost veća od dva miliona KM, kružni tok na ulazu u grad Prnjavor vrijednosti 310.000 KM i asfaltirana Ulica Vlade Vinčića vrijednosti oko 150.000 KM.

"Entuzijazam ovih ljudi neće stati na ovom projektu, nastavićemo sa daljim aktivnostima jer treba uraditi rekonstrukciju mosta na rijeci Vijaka koji se nalazi na magistralnom putu, kao i izgraditi pješačke staze prema naselju Lužani", naveo je Tomaš.

Vršilac dužnosti direktora preduzeća "Putevi Republike Srpske" Nenad Nešić rekao je novinarima da je ovo slika odgovornog rada, a način pristupa izgradnji pokazuje da je vođena briga o stanovnicima i njihovom novcu.

"Kružni tok je završen u predviđenom roku i urađen je prema najvišim standardima koji će olakšati saobraćaj u Prnjavoru. Preduzeće `Putevi Republike Srpske` uložilo je u projekat 815.000 KM, pri čemu smo vodili računa da sredstva budu utrošena na pravi način", naveo je Nešić.

On je zahvalio preduzeću "MG mind" koje je bilo izvođač radova, stanovnicima Prnjavora za strpljenje u vrijeme izvođenja radova, kao i načelniku opštine za predusretljivost za rješenje problema koji su se javljali prije početka i tokom izgradnje kružne raskrsnice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije