Gradovi

Završena saobraćajnica između dva mosta u Trebinju

Završena saobraćajnica između dva mosta u Trebinju
Foto: N.N. | Završena saobraćajnica između dva mosta u Trebinju

TREBINJE - U Trebinju je završena saobraćajnica između dva gradska mosta, od takozvanog Pridvoračkog kraka i mosta branilaca Trebinja do Obale Luke Vukalovića, u dužini od oko 450 metara, za šta su Hidroelektrane na Trebišnjici izdvojile oko 160.000 maraka.

Direktor HET-a Gordan Mišeljić, koji je zajedno sa gradonačelnikom Trebinja Mirkom Ćurićem i direktorom Elektroprivrede RS Lukom Petrovićem i njihovim saradnicima obišao saobraćajnicu, podsjetio je da je, osim saobraćajnice i pripadajuće infrastrukture, urađen i mostić koji spaja susjedno ostrvce sa ovom putnom dionicom. 

"Urađena je i kanalizaciona mreža, oborinska odvodnja i šetališna staza, te dio rasvjete, kao i zaštitni zid, pa stanovništvo sa druge strane saobraćajnice, koja je uz riječnu obalu, neće imati problema sa izlivanjem rijeke i poplavama", pojasnio je Mišeljić.

On kaže da se sve radi u okviru šireg projekta Uređenje Ćatovića kraka za koji je HET izdvojio oko 2,15 miliona maraka bez PDV-a, kako bi se poboljšala propusna moć rijeke Trebišnjice i izbjegle poplave, ali i grad i rijeka Trebišnjica dobijaju ljepši izgled i šetalište dugačko oko 1.100 metara, a na pomenutom ostrvcu se dobija ekskluzivan prostor za gradnju. 

"Investicija je zaista značajna i za HET, ali i cio grad, jer dobijamo prelijepu šetališnu stazu, ali i atraktivnu lokaciju za gradnju u centru grada, pogodnu i za sportsko-rekreativni i turistički kompleks", kazao je Ćurić.

Dodao je da se radovi na priobalju rijeke Trebišnjice protežu sve do drugog izlaza iz grada, odnosno Male brane.

On napominje da će cijela staza uz riječnu obalu, koja će spojiti jedan kraj grada sa drugim, biti jedna velika staza koja se sada proširuje, rade trotoari i osvjetljenje, što će, kako kaže, mnogo značiti i za građane i za turiste.

Mišeljić napominje da će ove staze uz rijeku ići sve do Grada sunca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije