Gradovi

Završetak izgradnje dječijeg igrališta početkom maja

Završetak izgradnje dječijeg igrališta početkom maja
Foto: Srna | Završetak izgradnje dječijeg igrališta početkom maja

VIŠEGRAD - Izgradnja dječijeg igrališta u Ulici kralja Petra Prvog u Višegradu, za koje je opština izdvojila 30.000 KM, trebalo bi da bude završena početkom maja.

Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Aleksandar Đukanović rekao je da je ovo prvo dječije igralište sa tartan podglogom, dječijim spravama poput njihalica na oprugama, klackalicama i ostalim rekvizitima.

Igralište će biti ograđeno, te osvijetljeno.

Izvođač radova je firma "Komunalac" iz Višegrada.

On je istakao da će u narednom periodu početi izgradnja velikog dječijeg igrališta na lijevoj obali rijeke Rzav, koje će biti realizovano u saradnji sa Vladom Republike Srpske i Vladom Srbije.

"Prva faza je izgradnja dječijeg igrališta i pomoćnog stadiona, koji podrazumijeva dječije igralište na otvorenom, pomoćni stadion i vanjsko uređenje sa parking prostorom, tartan podlogu, zaštitnu ogradu, dječije sprave savremeno dizajnirane u skladu sa propisima kojima je regulisana bezbjednost djece", naveo je Đukanović.

Đukanović je dodao da će opština planirati izgradnju i drugih manjih igrališta u prigradskim naseljima, koja su zahtijevali građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije