Gradovi

Zbog kvara Trebinje bilo bez vode

Zbog kvara Trebinje bilo bez vode
Foto: N.N. | Zbog kvara Trebinje bilo bez vode

TREBINJE - Prvog dana proteklog vikenda Trebinje je bilo bez vode jer je u subotu, u ranim jutarnjim časovima, pukla glavna vodovodna cijev kojom se transportuje voda od izvorišta Vrelo oko do grada.

Većina grada, osim pojedinih dijelova priključenih na drugi, manji cjevovod, ostala je  bez vode sve do nedjelje ujutro, kada se vodosnabdijevanje normalizovalo i u visokim zonama.

Kvar se desio u naselju Gorica, na izlazu prema Nikšiću, na istom glavnom cjevovdu na kom su proteklih nekoliko godina često pucale cijevi, a s obzirom na to da u blizini nisu izvođeni nikakvi radovi, kvar je jedino mogla prouzrokovati starost cjevovoda izgrađenog još 1974. godine. 

Radnici "Vodovoda" su, poslije višečasovnog rada na izuzetno teškom terenu, ipak uspjeli da otklone kvar na glavnom cjevovodu starom četiri i po decenije.

Vijek trajanja starih cijevi odavno je istekao i u "Vodovodu" su i te kako svjesni da ih treba promijenti, ali je za taj posao potrebno obezbijediti alternativni način snabdijevanja grada vodom, a to je lijevom obalom rijeke, što je veliki i neizvjestan posao.

Vatrogasne jedinice Trebinje su cisternama tokom cijele subote dopremale vodu svim trebinjskim naseljima na punktovima koji su za to bili određeni, o čemu su građani obavještavani putem lokalnih medija.   

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije