Gradovi

Zijad Lugavić upravlja Tuzlom

Zijad Lugavić upravlja Tuzlom
Foto: Nataša Tadić | Zijad Lugavić upravlja Tuzlom

TUZLA - Vijećnici Gradskog vijeća Tuzla su danas na sjednici jednoglasno odabrali Zijada Lugavića za vršioca dužnosti gradonačelnika Tuzle.

Lugavić će obnašati tu funkciju dok ne budu održani vandredni izbori u ovom gradu.

Nakon što je Jasmin Imamović koji je bio na čelu Tuzle nakon 22 godine prihvatio mandat delegata u državnom parlamentu, Tuzlu će privremeno voditi Zijad Lugavić, dosadašnji Šef službe za ekonomski razvoj, poduzetništvo i poljoprivredu Grada Tuzle. Lugavić najduže može tri mjeseca obnašati ovu funkciju.

"U tom kontkestu ću ja raditi one obaveze zakonom propisane u tom periodu, odnosno, predstavljati građane Tuzle i rukovoditi upravnim organizacijama. Obećavam da ću u interesu građana Tuzle vršiti ovu funkciju sa timom mojih saradnika i vijećnicima, zakonito, pošteno i efikasno", kazao je Lugavić. Prva aktivnost koja slijedi je pripremanje i usvajanje gradskog budžeta kojim će biti definisani prioriteti u narednoj godini.

"U tom kontekstu sam siguran da će moji saradnici i vijećnici uzeti učešća da bismo taj budžet napravili što kvalitetnijim i unutar budžeta ugradili što više zahtjeva i potreba građana, a kako bi on i dalje bio socijalno osjetljiv, razvojni, podržavao sve sfere poslovanja",ističe Lugavić.

Lugavić je naglasio da će svakako jedan od fokusa rada biti održavanje zajedničkog života i tekovina antifažizma uz stvaranje još boljeg i kvalitetnijeg ambijenta za razvoj socijalne pomoći, oblasti kulture, sporta, umjetnosti i uspješnije poslovanje privrednih subjekata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije