Hronika

Akcija "Overdoz 2": Heroin i kokain pronađeni u Rudom

Akcija "Overdoz 2": Heroin i kokain pronađeni u Rudom
Foto: MUP RS | Akcija "Overdoz 2": Heroin i kokain pronađeni u Rudom

RUDO – U akciji "Overdoz 2" u Rudom pronađeno je 380 grama heroiona i 0.5 grama kokaina, te automatsku pušku i municiju, kao i mobilne telefone.

Kako je saopšteno iz MUP-a RS policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske su u okviru pomenute akcije danas po naredbi Suda BiH, a pod nadzorom Tužilaštva BiH, izvršili pretres na jednoj lokaciji u Rudom i tom prilikom pronašli drogu, oružje i mobilne telefone.

"Akciju 'Overdoz 2' realizuje MUP Kantona Sarajevo sa ciljem dokumentovanja krivičnih djela organizovani kriminal i neovlašteni promet drogama", naveli su iz MUP-a RS.

Iz MUP-a KS navode da su u dosadašnjem toku aktivnosti, prilikom pretresa pronađene određene količine materija koje sojim izgledom asociraju na  heroin, kokain, te novac, oružje municija i mašina za rudarenje kriptovaluta.

"Takođe, privremeno su oduzeta i tri putnička motorna vozila", navode iz MUP-a KS.

Dodaju sa je u službenim prostorijama u toku kriminalistička obrada nad više osoba.

Akcija "Overdose II" rezultat je operativnog rada policijskih službenika koji su vršili analizu podataka dobijenih dešifriranjem komunikacija putem Sky aplikacije među osumnjičenim osobama, te je nastavak operativno-taktičke akcije provedene u aprilu ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije