Hronika

Bijeljinska policija: Nije bilo neprofesionalnog postupanja prema Mihajloviću

Bijeljinska policija: Nije bilo neprofesionalnog postupanja prema Mihajloviću
Foto: Arhivska fotografija | Bijeljinska policija: Nije bilo neprofesionalnog postupanja prema Mihajloviću

BIJELJINA - Policijska uprava Bijeljina reagovala je danas na navode Svetozara Mihajlovića u medijima da su policijski službenici neprofesionalno postupali prema njemu, ističući da je zakon isti prema svim građanima i da se prema svima isto primjenjuje.

Pripadnici policije su 15. avgusta u 14.00 časova, prilikom redovne kontrole vozila u Majevičkoj ulici u Bijeljini, zaustavili i kontrolisali automobil "škoda" kojim je upravljao Mihajlović i uočeno je da ne koristi sigurnosni pojas.

U saopštenju policije se navodi da je prilikom uručenja prekršajnog naloga Mihajlović odbio da ga primi, zatvorio je prozor i samovoljno startovao automobil, pri čemu je povrijeđen policajac.

Patrola policije krenula je za vozilom i zaustavila ga u Ulici Svetog Save gdje je Mihajlović lišen slobode zbog nepostupanja po naređenju ovlaštenih službenih lica.

Iz Policijske uprave Bijeljina navode da su, prilikom lišavanja slobode, Mihajloviću saopšteni razlozi i predočena prava lica lišenog slobode, te da je on odbio svaki vid saradnje sa policijskim službenicima.

Mihajlović je zadržan u službenim prostorijama Policijske uprave Bijeljina oko jedan čas, nakon čega je pušten.

"Napominjemo da policija postupa po zakonima i propisima, a ukoliko su građani nezadovoljni radom policije svoje nezadovoljstvo mogu iskazati usmenim ili pismenim putem Inspektoratu za unutrašnju kontrolu", navodi se u saopštenju.  

POVEZANE VIJESTI:

Senator RS tvrdi da mu je prijećeno: "Zabrinut sam za bezbjednost"

Hapšenje senatora RS: Izvukli me iz automobila i oborili na asfalt

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije