Hronika

Bomba pod Šakotinim autom na dan izricanja presude za uznemiravanje učenica

Bomba pod Šakotinim autom na dan izricanja presude za uznemiravanje učenica
Foto: Ilustracija | Bomba pod Šakotinim autom na dan izricanja presude za uznemiravanje učenica

BANJALUKA - Spasi Šakoti, profesoru fizičkog iz banjalučke Tehnološke škole, pod čijim je vozilom eksplodirala bomba, za danas je zakazano ročište u Osnovnom sudu u Banjaluci, u procesu u kojem mu se sudi za seksualno uznemiravanje učenica.

Pojedini izvori navode da mu je, navodno, danas trebala biti izrečena i presuda.

Za sada nije poznato da li će ročište biti odgođeno, s obzirom da je profesor povrijeđen, i da mu je ukazivana ljekarska pomoć.

Oko 10:30 sati u banjalučkom naselju Starčevica, u blizini rebrovačkog mosta odjeknula je eksplozija.

Prema prvim informacijama, bomba koja je podstavljena pod vozilo aktivirala se prilikom paljenja automobila.

Nešto kasnije je odjeknulo još nekoliko eksplozija, a osim Šakote povrijeđena je još jedna osoba. Opširnije na OVOM LINKU.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je na vanrednoj konferenciji za novinare da se ovaj incident ne dovodi u vezu sa terorizmom, već da se radi o napadu na jedno lice.

Kako je saopšteno iz Univerzitetskog kliničkog centra RS u hitnu prijemnu hiruršku ambulantnu dovezeni su pacijenti S.Š (1958) i I.J.(1957).

Prema riječima glavnog dežurnog ljekara na Hirurgiji danas dr Ozrena Kordića pacijent S.Š (1958) primljen je sa eksplozivnim ranama na desnoj potkoljenici. Pacijent je dijagnostički obrađen, hirurški zbrinut i upućen na kućno liječenje.

Pacijent I.J.(1957) primljen je sa eksplozivnom povredom zida grudnog koša. Pacijent je dijagnostički obrađen, hirurški zbrinut i upućen na kućno liječenje uz dalje preporuke ljekara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije