Hronika

Detalji svirepog ubistva u Banjaluci: Rade Drljača imao pomagače

Detalji svirepog ubistva u Banjaluci: Rade Drljača imao pomagače
Foto: N.N. | Detalji svirepog ubistva u Banjaluci: Rade Drljača imao pomagače

BANJALUKA - Rade Drljača (24) osumnjičen je da je u ponedjeljak ubio Brunu Rolda (53), a zatim zapalio njegovo tijelo u napuštenoj kući u Ulici Vase Glušca u centru Banjaluke, dok Slobodana Krnetića (33) i Borisa Zorića (33) terete za saizvršilaštvo u tim djelima, potvrđeno je "Nezavisnim".

Policija je za ovaj zločin prvo u utorak privela Drljaču, a kako je potvrđeno iz Policijske uprave, uz navođenje inicijala, u okviru istrage uhapšena su i druga dva muškarca, za koje je nakon ispitivanja utvrđeno da su saizvršioci u ubistvu i paljenju kuće u kojoj je Rold ubijen.

Drljača, Krnetić i Zorić večeras su uz izvještaj o počinjenim djelima predati su u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka.

Iz Policijske uprave Banjaluka rekli su da R.D. terete za teško ubistvo i paljevinu, a B.Z. i S.K., koji su danas bili na kriminalističkoj obradi, terete za saizvršilaštvo u tim djelima.

Policija se danas o motivima ovog zločina nije izjašnjavala.

Prema nezvaničnim informacijama, prvo je u napuštenoj kući, u kojoj su se okupljala lica sklona skitnji, alkoholu i narkomaniji, došlo do verbalne prepirke i tuče među muškarcima.

Obdukcijom je utvrđeno da je Rold brutalno pretučen, na šta ukazuju povrede kostiju, lobanje i rebara, ali je smrtonosan bio ubod u vrat.

Sumnja se da ga je više osoba tuklo, ali da ga je Drljača potom ubo čakijom te da je požar podmetnut radi prikrivanja zločina.

Ugljenisano tijelo pronađeno je u ponedjeljak, kada su vatrogasci došli ugasiti požar u napuštenoj kući, koja se nalazi u širem centru grada.

U prvi mah sumnjalo se da je požar izbio jer se neko pokušao ugrijati, ali je obdukcijom utvrđeno je da je smrt nastupila nasilnim putem, a istraga je otkrila ovaj jezivi zločin.

Kako su nam mještani ispričali, u noći prije požara nekoliko ljudi došlo je u napušteni objekat u kojem su često pili, a iz kuće se čula velika buka.

"Ne znam čija je to kuća, dugo niko ne živi pa su se tu okupljali muškarci. Pili su tu često, a mislim da su se i potukli te večeri, čim su onoliko galamili", rekao je mještanin.

Uhapšeni Zorić je prošlog mjeseca izboden u centru grada, a za pokušaj njegovog ubistva osumnjičen je Banjalučanin Zlatko Vidović (30).

Incident se desio u stanu u Ulici Milana Tepića 15. oktobra oko ponoći, kada je, nakon sukoba, Vidović u jednom momentu uzeo nož i više puta izbo svog poznanika.

Zorić je tada uspio izaći iz stana, koji se nalazi na prvom spratu zgrade, a bio je hospitalizovan zbog povreda grudnog koša.

I Roldov sin brutalno ubijen

Ubijeni Bruno Rold doživio je sličnu smrt kao i njegov 19-godišnji sin Aleksandar Rold, koji je u februaru 2015. brutalno ubijen u dvorištu Osnovne škole "Jovan Cvijić" u banjalučkom naselju Kočićev vijenac.

Za njegovu smrt osumnjičen je njegov vršnjak Anđelo Marković.

Mladić je tada izboden nožem i preminuo je na licu mjesta zbog višestrukih uboda u grudi i stomak.

Navodno je to bila dogovorena tuča vršnjaka, a Marković, koji je bio poražen, pružio je Roldu ruku. Kada mu je Rold uzvratio, Marković je drugom rukom u kojoj je držao nož zamahnuo i izbo ga više puta po tijelu.

Vezana vijest:

Poznata imena uhapšenih zbog ubistva u Banjaluci

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije