Hronika

Identifikovani maloljetnici sa video zapisa vršnjačkog nasilja u Banjaluci

Identifikovani maloljetnici sa video zapisa vršnjačkog nasilja u Banjaluci
Foto: N.N. | Identifikovani maloljetnici sa video zapisa vršnjačkog nasilja u Banjaluci

​BANJALUKA – Pripadnici Policijske uprave Banjaluka identifikovali su maloljetnike sa video-zapisa vršnjačkog nasilja na kojem se vidi kako djevojčica napada dječaka na biciklu, saopšteno je iz ove uprave.

U saopštenju se navodi da je policija, nakon što je video-zapis u kojem je vidljivo vršnjačko nasilje objavljen u medijima, identifikovali učesnike, te će, zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o javnom radu i miru (propuštanje obaveze brige o maloljetniku), nadležnom sudu podnijeti zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

O svemu su obaviješteni i nadležni organi socijalnog staranja.

Iz Policijske uprave Banjaluka napominju da njeni pripadnici tokom izvršavanja redovnih poslova i zadataka iz svoje nadležnosti vrše edukaciju nastavnika, učenika i roditelja, s ciljem preventivnog djelovanja, kao i ukazivanja na posljedice vršnjačkog nasilja.

Prije par dana je objavljeni uznemirujući video-snimak na kojem se vidi kako djevojčica napada dječaka na biciklu.

Djevojčica nekoliko puta obara dječaka na zemlju i u jednom trenutku ga je i ošamarila, a on odbija da se brani, što se i čuje na snimku kada to govori.

Ono što je još nevjerovatnije je da starija osoba nagovara dječaka da udari djevojčicu i ne čini ništa kako bi zaustavila nasilje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije