Hronika

Kažnjen zbog vožnje u alkoholisanom stanju tokom policijskog časa

Kažnjen zbog vožnje u alkoholisanom stanju tokom policijskog časa
Foto: Arhiva | Kažnjen zbog vožnje u alkoholisanom stanju tokom policijskog časa

GRADIŠKA - Muškarac iz Gradiške M.G. sankcionisan je zbog kršenja policijskog časa, kada je zatečen za volanom automobila u mjestu Nova Topola kod ovog grada.

Da sve bude gore, kod njega je alkotestiranjem utvrđeno 0.96 promila alkohola u krvi.

"Licu M.G. koji nije poštovao Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o zabrani kretanja, izdat je prekršajni nalog po članu 22. Zakona o javnom redu i miru i članu 174. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima BiH", navodi se u saopštenju Policijske uprave Gradiška.

Iz policije podsjećaju da su od ove zabrane izuzete osobe kojima poslodavac izda potvrdu o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada (obrazac potvrde može se preuzeti na www.vladars.net i www.mup.vladars.net) i osobe kojima MUP RS izda dozvolu za kretanje (potvrda za lica koja nemaju poslodavca, a koji se obrate nadležnoj policijskoj stanici iskazujući potrebu za nesmetanim kretanjem).

"Policijska uprava Gradiška apeluje na građane da poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojajavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj, a kojim se propisuje vanredna mjera u cilju prevencije širenja virusa korona 'SARS-CoV-2' i 'bolesti COVID-19' bolesti na teritoriji Republike Srpske", zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije