Hronika

Krenule na sahranu koleginice pa sletjele u Miljacku i poginule

Krenule na sahranu koleginice pa sletjele u Miljacku i poginule
Foto: Screenshot /Radiosarajevo | Vraćale se sa sahrane koleginice pa sletjele u Miljacku i poginule

SARAJEVO - Tri prosvjetne radnice poginule su u petak kada su se, krenuvši na sahranu bivše koleginice, vozilom sa puta Sarajevo - Pale survale u rijeku Miljacku, u mjestu Bulozi na području Istočnog Sarajeva, dok su ekipe za četvrtom tragale.

Kako su javili sarajevski mediji, prema podacima direktorice OŠ "Kovačići" Nađe Pejak, koja je bila na terenu, u nesreći su stradale Merima Baltić, Lejla Sadiković i Almina Čorović. Poginule su pedagogica, higijeničarka i bivša direktorica Osnovne škole "Kovačići".

U školi su šokirani zbog ove tragedije, a u Miljacku je sletjelo vozilo pedagogice. Dodaju da su njihove četiri koleginice krenule na sahranu, te da se nadaju da četvrta nije bila s njima u vozilu, već da je putovala odvojeno.

Ekipa "Nezavisnih", koja je posjetila ovu školu, saznala je da je nastava odmah prekinuta. Djeca su uglavnom bila ispred škole, gdje su plakala. Odrasli su ih tješili riječima da možda i nije tako kako se strahuje te da se, i ako jeste, ništa ne može promijeniti.

Kako nam je potvrđeno iz Kantonalne vatrogasne brigade Sarajevo, njihovi pripadnici su odmah nakon dojave otišli na lice mjesta kako bi pružili pomoć. U Vatrogasnoj brigadi Sarajevo su ispričali da su oko 13 sati primili poziv da je jedno vozilo sletjelo u Miljacku.

"Naime, jedna gospođa, koja se predstavila kao Nataša, nas je nazvala oko 13.05 i kazala da je ispred nje u koloni jedno vozilo sletjelo u Miljacku. Rekla je da poznaje te osobe i da su se vozile na sahranu", kazao je "Nezavisnim" u petak dežurni dispečer.

On je istakao da su vatrogasci 20 minuta kasnije bili na licu mjesta i da su u rijeci pronašli dva beživotna tijela.

Kazao je da se radi o ženama, te da se nesreća dogodila u Republici Srpskoj.

"Mi smo izašli na teren jer smo bili najbliži i da pomognemo kolegama. Tamo se nalazi još jedna ekipa vatrogasaca iz Istočnog Sarajeva. Na lice mjesta je upućena i ekipa Gorske službe spasavanja. Teren je nepristupačan. Nismo još iz vode izvadili tijela koja su pronađena. Traga se za olupinom i trećom žrtvom. Rijeka je na tom mjestu duboka i zbog snijega koji se topio, a i kiše", kazao je dežurni dispečer, koji je dodao da više podataka nema jer su ekipe još na terenu.

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo potvrdili su da je do nesreće došlo oko 13 sati, ali više detalja o uzrocima nesreće u petak popodne nisu mogli dati.

"Naše ekipe su na terenu. Spasilačke ekipe se spuštaju u korito rijeke, nakon čega ćemo imati više informacija", kazala je Vesna Stokanović, glasnogovornica Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Saobraćaj u ovom dijelu Istočnog Sarajeva u petak popodne odvijao se usporeno i otežano.

"Mi smo izašli na teren jer smo bili najbliži i da pomognemo kolegama. Tamo se nalazi još jedna ekipa vatrogasaca iz Istočnog Sarajeva. Na lice mjesta je upućena i ekipa Gorske službe spasavanja. Teren je nepristupačan. Nismo još iz vode izvadili tijela koja su pronađena. Traga se za olupinom i trećom žrtvom. Rijeka je na tom mjestu duboka i zbog snijega koji se topio, a i kiše", kazao je dežurni dispečer, koji je dodao da više podataka nema jer su ekipe još na terenu. Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo potvrdili su da je do nesreće došlo oko 13 sati, ali više detalja o uzrocima nesreće u petak popodne nisu mogli dati.  "Naše ekipe su na terenu. Spasilačke ekipe se spuštaju u korito rijeke, nakon čega ćemo imati više informacija", kazala je Vesna Stokanović, glasnogovornica Policijske uprave Istočno Sarajevo. Saobraćaj u ovom dijelu Istočnog Sarajeva u petak popodne odvijao se usporeno i otežano.


Povezana vijest:

Automobil sletio u Miljacku, poginule učiteljice?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije