Hronika

Lukač: Hapšenja koja smo pokrenuli u svojim redovima neće se zaustaviti

Lukač: Hapšenja koja smo pokrenuli u svojim redovima neće se zaustaviti
Foto: Arhiva | Lukač: Hapšenja koja smo pokrenuli u svojim redovima neće se zaustaviti

BANJALUKA – Hapšenja koja smo pokrenuli u svojim redovima neće se zaustaviti dok u potpunosti ne riješimo ulogu bilo kojeg pripadnika MUP-a u vezi sa kriminalnim klanovima koji niz godina haraju regionom, poručio je danas Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS.

Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet, uhapsili su Mladena Milovanovića, glavnog inspektora Uprave kriminalističke policije, zatim inspektore Predraga Vatreša i Goranu Rečević, a u sklopu iste akcije, uhapšen je i Miloš Božović iz Crne Gore, kojeg, tamošnji mediji dovode u vezu sa škaljarskim klanom. 

"Poruka svim našim građanima je da i ovim primjerom dokazujemo da policija Republike Srpske ima dovoljno snage i ogroman broj poštenih i hrabrih policajaca koji su spremni da očiste svoje redove od pokvarenih i korumpiranih i to ćemo nastaviti da radimo bez obzira koliko bilo bolno i teško", izjavio je Lukač.

On je dodao da je "povjerenje i bezbjednost naših građana iznad bilo kog pojedinca, a naročito bezbjednost Republike Srpske koju mora da garantuje MUP RS".

"Kao što sam i najavio na konferenciji prošle sedmice povodom Kolegija ministra i predstavljanja rada MUP a za proteklih šest mjeseci ove godine da ćemo se obračunati i očistiti svoje redove od nečasnih policajaca i niko neće biti zaštićen od odgovornosti zato što nosi značku i uniformu", podvukao je on.

On tvrdi da iako su bili svjesni da će to biti velika sramota za policiju i da će izazvati negativne reakcije građana nijednog trenutka nisu pomislili da odustanu ili nešto prikriju u vezi uloge njihovih pripadnika sa kriminalnim klanovima.

"Njihove kontakte i veze pratimo već duže vrijeme i nećemo odustati od procesuiranja bilo koga službenika ili lica koja su umiješana u pomaganje kriminalcima i kriminalnim klanovima", dodao je Lukač.


Pročitajte još: Uhapšen u Banjaluci po Interpolovoj potjernici, pala i tri policajca MUP-a RS

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije