Hronika

Pratite nas na Google news

Majka nastradalog Sarajlije: Nije poginuo bježeći od policije, upucan je

Majka nastradalog Sarajlije: Nije poginuo bježeći od policije, upucan je
Foto: Ilustracija | Majka nastradalog Sarajlije: Nije poginuo bježeći od policije, upucan je
N.N.

Majka muškarca koji je poginuo tokom sinoćnje policijske potjere u Sarajevu, obratila se medijima i iznijela tvrdnje da njen sin nije preminuo zbog niza nesretnih okolnosti nego da je ubijen.

"Znam da sam vidjela sina koji na vratu ima ranu. Bila sam u mrtvačnici i slikala tijelo. Na vratu je rana bila zalijepljena, pa sam je ja odlijepila i vidjela sam da je pucano u vrat na desnoj strani. To je rana od vatrenog oružja. On nije skočio 100 posto. Ako skočiš onda nešto slomiš, a ne ostaneš mrtav. Tvrdim da su ga ubili", rekla je Hatidža Hadžagić za portal "Klix.ba".

Ona tvrdi da je pokušala razgovarati sa policijom, ali da joj niko nije mogao dati informacije koje smatra važnim.

Portparol Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić odbacio je ove tvrdnje i rekao da na tijelu nije utvrđena nikakva prostrelna rana.

"To nije tačno. Prema izvještaju sa mjesta događaja pregledom tijela nije utvrđena bilo kakva prostrelna rana, a obdukcija će pokazati tačan uzrok smrti", rekao je Hadžiabdić pomenutom portalu.

Podsjetimo, policija je ranije saopštila da je Sarajlija A. H. (37) preminuo noćas u Sarajevu nakon što je bježeći od policije skočio sa zida i zadobio teške povrede kojim je podlegao. Svemu je prethodio niz događaja o kojima više možete čitati klikom na OVAJ LINK.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije