Hronika

Optužnica protiv Aleksandra Dobrića: Audijem odbacio ženu 54 metra

Optužnica protiv Aleksandra Dobrića: Audijem odbacio ženu 54 metra
Foto: N.N. | Optužnica protiv Aleksandra Dobrića: Audijem odbacio ženu 54 metra

BANJALUKA - Potvrđena je optužnica protiv Aleksandra Dobrića (27) zvanog Aco iz Laktaša, a koja ga tereti da je, vozeći pijan audi A6, na banjalučkom zapadnom tranzitu udario i usmrtio takođe pijanu Smiljanu Nikodinović (37) iz Kneževa, a koju je autom odbacio 54,3 metra.

U optužnici, koju je podiglo Okružno javno tužilaštva Banjaluka, a potvrdio banjalučki Okružni sud, piše da se ta nesreća dogodila 12. novembra prošle godine oko 1.10, te da je Dobrić bio u stadiju srednjeg pijanstva sa 1,86 g/kg alkohola u krvi.

U to stanje, kako se navodi, doveo se prethodnim obilnim konzumiranjem alkohola tokom proslave diplomskog ispita svog školskog kolege, iako je znao da će potom voziti.

Optužen je da je Ulicom krajiških brigada (zapadni tranzit), gdje je brzina ograničena na 70 km/h, vozio 11 kilometara na sat brže.

Pritom, navodi se, nije obratio pažnju na Nikodinovićevu,  koja je bila pješak, te je prelazila kolovoz u stanju teškog pijanstva (2,10 g/kg), u koje se dovela prethodnim ispijanjem alkohola u obližnjem ugostiteljskom objektu.

"Bez kočenja je, naletnom brzinom, koja je jednaka brzini kretanja, prednjom desnom stranom svog vozila udario ženu, nabacio je na poklopac motora i desnu stranu prednjeg vjetrobranskog stakla, a zatim kroz vazduh snažno odbacio na udaljenost od 54,3 metra od mjesta kontakta sa vozilom", piše u optužnici.

Tu je ta žena, kako se dodaje, pala na asfalt, usljed čega je kod nje odmah nastupila smrt, zbog odvajanja mozga od produžene moždine.*

Vezane vijesti:  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije