Hronika

Otac Slavka Mrševića: Presudom smo zadovoljni, ali je šteta nenadoknadiva

Otac Slavka Mrševića: Presudom smo zadovoljni, ali je šteta nenadoknadiva
Foto: Ustupljena fotografija | Otac Slavka Mrševića: Presudom smo zadovoljni, ali je šteta nenadoknadiva

RUDO - Nenad Mršević, čijem je sinu Slavku zbog autizma uskraćeno školovanje u Srednjoškolskom centru u Rudom, nakon presude kojom su krivim proglašeni i na zatvorske kazne osuđeni tamošnji prosvjetari, ističe da je zadovoljan, ali je šteta koja je nanesena njegovom sinu nenadoknadiva.

"Postupak je počeo 2017. godine, tada je moj sin bio prva godina srednje škole. Očekivali smo da će to biti ranije. Zadovoljni smo, ali ta presuda ne može ništa pomoći, ne možemo vratiti vrijeme unazad, ne možemo Slavka vratiti da on ide u školu sa svojim vršnjacima. Ta šteta je nenadoknadiva", rekao je Nenad Mršević za "Nezavisne novine".  

S druge strane, kako je naglasio, da je danas u Sudu bilo drugačije, sigurno bi se loše osjećali.

"Pravda je zadovoljena, puno nam to znači kao porodici, a i samom Slavku, vidjeće on ovu objavu i shvatiti da nije on bio kriv za sve ono što se desilo. Oni su svojim nezakonitim postupcima doveli do toga da se njemu uskrati pravo na školovanje", ispričao je Slavkov otac, koji dodaje da je, njegov, danas dvadesettrogodišnji sin, sada kod kuće, te da nije završio srednju školu, iako su se tome godinama nadali.

Podsjetimo, Osnovni Sud u Višegradu donio je presudu kojom je osam profesora Srednjoškolskog centra u Rudom osuđeno na po tri mjeseca zatvora, a pedagog i školski direktor na šest mjeseci zatvorske kazne, a u presudi se navodi da su prosvjetari krivi zbog nesavjesnog postupanja u službi, čime je nanesena šteta Slavku Mrševiću, učeniku sa autizmom.

Vezane vijsti:

Prosvjetarima u Rudom zatvor zbog postupanja prema učeniku s autizmom

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije