Hronika

Petorka osumnjičena za zloupotrebu "tešku" više od pola miliona

Petorka osumnjičena za zloupotrebu "tešku" više od pola miliona
Foto: Centralna banka BiH/Arhiva | Petorka osumnjičena za zloupotrebu "tešku" više od pola miliona

DOBOJ – Policija iz Doboja podnijela je protiv pet osoba Okružnom javnom tužilaštvu izvještaj jer su jednom privrednom društvu pribavili protivpravnu imovinsku korist od 512.438 KM.

Kako navode iz Policijske uprave izvještaj je podnesen o izvršenim krivičnim djelima zloupotreba u postupku javne nabavke protiv N.M. iz Banjaluke, zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja protiv S.N. sa područja Modriča i nesavjestan rad u službi protiv P.T. i T.V. iz Modriče i N.M. iz Doboja.

"Za lice N.M. postoji sumnja da je kao odgovorno lice u jednom privrednom društvu iz Banjaluke u postupku javne nabavke sa jednom zdravstvenom ustanovom iz Modriče predalo ponudu sa lažnim podacima u namjeri da time utiče na donošenje odluke naručioca nabavke, čime je navedenom privrednom društvu pribavilo protivpravnu imovinsku korist od 512.438,94 KM", navode iz policije.

Dodaju da za lice S.N. postoji sumnja da je kao odgovorno lice jedne zdravstvene ustanove iz Modriče zaključilo sporazum javnih nabavki sa jednim privrednim društvom iz Banjaluke iako je znalo da je ponuda bila zasnovana na nerealno niskim cijenama čime je navedenom privrednom društvu pribavilo protivpravnu imovinsku korist od 512.438,94 KM.

"Za lica P.T., N.M. i T.V. postoje sumnja da su kao predsjednik i članovi Komisije za javne nabavke zdravstvene ustanove iz Modriče sačinili i potpisali zapisnik o otvaranju ponuda na osnovu koje je sačinjen Okvirni sporazum sa jednim privrednim društvom iz Banjaluke, iako je bilo vidljivo da je ponuda zasnovana na nerelano niskim cijenama, čime su navedenom privrednom društvu pribavili protivpravnu imovinsku korist u od 512.438,94 KM", zaključuju iz policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije