Hronika

Pijani vozili za vrijeme policijskog časa

Pijani vozili za vrijeme policijskog časa
Foto: Ilustracija | Pijan vozio za vrijeme policijskog časa

BANJALUKA – Tri osobe uhapšene su sinoć u Prnjavoru jer su vozile pod uticajem alkohola u vrijeme zabrane kretanja koja je na snazi zbog epidemije virusa korona.

Uhapšeni su D.M., M.P., i I.D., kazali su u Policijskoj upravi Banjaluka.

Naime, policijski službenici su prilikom kontrole i izvršenim alkotestiranjem u 21,35 časova u Ulici Branka Ćopića u Prnjavoru, kod D.M. utvrdili prisustvo alkohola u organizmu od 1,93 g/kg.

M.P. je kontrolisan i alkotestiran u 22,05 časova u Ulici Alekse Matića u Prnjavoru, te je tom prilikom utvrđeno 1,55 g/kg alkohola u organizmu, a kontrolom I.D. u Ulici Magistralni put u 22,54 časova utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu od 2,36g/kg.

"Takođe, za navedena lice je utvrđeno da su prekršili policijski čas, te su im zbog počinjenih prekršaja uručeni prekršajni nalozi", saopštili su iz PU Banjaluka.

U protekla na 24 časa na području koje operativno pokriva Policijska uprava Banjaluka sankcionisano je 16 lica zbog nepoštivanja mjere zabrane kretanja.

Policija u Gradišci kaznila je juče N.R. jer je tokom policijskog časa u alkoholisanom stanju vozio automobil.

Naime, pripadnici policije su ga zaustavili oko 20,30 časova, kada je snazi zabrana kretanja svim građanima Srpske zbog epidemije virusa korona, te mu je izvršenom kontrolom utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 1,43 g/kg.

"N.R koji nije poštovao Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o zabrani kretanja, izdat je prekršajni nalog po članu 22. Zakona o javnom redu i miru i članu 172. i 174. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima BiH", saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

Republički štab za vanredne situacije ranije je donio Zaključak o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Republike Srpske kojom je zabranjeno kretanje osobama sa navršenih 65 godina života i više, kao i zabrane kretanja svim građanima na javnim površinama u vremenu od 20 do 5 časova.

Od ove zabrane izuzete su one osobe kojima poslodavac izda potvrdu o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada i oni kojima MUP RS izda dozvolu za kretanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije