Hronika

Počelo suđenje specijalcima za filmsku pljačku na autoputu

 Počelo suđenje specijalcima za filmsku pljačku na autoputu
Počelo suđenje specijalcima za filmsku pljačku na autoputu

BANJALUKA - Čitanjem optužnice u banjalučkom Okružnom sudu počelo je suđenje pripadnicima Specijalne jedinice MUP RS optuženim za oružanu pljačku 617.000 KM, koja se desila 22. septembra prošle godine.

Tužilaštvo planira u pet pretresa da izvede 17 svjedoka, od kojih su dva vještaka. A takođe će priložiti i 76 materijalnih dokaza.

Vladan Malić (32) optužnicom je označen kao organizator kriminalne grupe u čijem sastavu su bile njegove radne kolege Aleksandar Popović (29) iz Kotor Varoša i Goran Paraš (27) iz Banjaluke, te jedini civil, Oleg Banda (30) iz Banjaluke.

Specijalno tužilaštvo je od suda zatražilo da im produži pritvor do okončanja prvostepenog suđenja zbog bojazni od uticaja na svedoke i uznemirenja javnosti. Tužilaštvo je navelo i da je potrebno identifikovati i saslušati dvije osobe koje su pomagale pljačkašima prilikom bjekstva i pronaći veći dio ukradenog novca.

Osim optužene četvorke u pljački su učestvovala još dvojica specijalaca - Goran Janjuz (25) iz Kozarske Dubice i Željko Inđić (27) iz Bratunca, te radnik agencije "Sektor sekjuriti" Danijel Kuzmić (30) iz Kotor Varoša. Petorica specijalaca i Banda uhapšeni su 13. januara, a dan kasnije i Kuzmić. Janjuz i Inđić su ubrzo pristali na saradnju sa istražiocima i pušteni da se brane sa slobode, a zatim im se pridružio i Kuzmić. Sva trojica su sa tužilaštvom zaključili sporazume o priznanju krivice i obavezali se da će biti svjedoci saradnici.

Razbojnici su tokom pljhačke vijeka ukrali preko 600 hiljada maraka, a radi se o novcu iz “Unikredit banke” koji je trebalo da bude transportovan u centralu u Zagrebu.

U pucnjavi u kojoj su korišćene automatske puške i raketni bacač “zolja” ranjen je radnik “Sektor sekjuritija” Đurađ Bajić.

Automobil audi A6 koji je korišćen u pljački, pronađen je nakon dva dana sakriven u šumarku, u zaseoku Baraji, nedaleko od mjesta na kojem se razbonjištvo i dogodilo.

Snimak pljačke možete pogledati ovdje.

Više detalja na: http://www.nezavisne.com/novosti/hronika/Specijalci-negirali-krivicu-za-pljacku-617000-KM/367052

Snimak pljačke možete pogledati ovdje.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije