Hronika

Pratite nas na Google news

Policajac optužen da je upucao konobaricu u Drvaru

Policajac optužen da je upucao konobaricu u Drvaru
Foto: N.N. | Policajac optužen da je iz pištolja upucao konobaricu u Drvaru
Agencije

LIVNO - Kantonalni sud u Livnu potvrdio je optužnicu protiv policajca Stevana Srdića (28) iz Drvara, osumnjičenog da je 9. februara ove godine pucao u sugrađanku Anu Gloginju (25) u kafiću "Škorpion" u Drvaru, u kojem je radila kao konobarica.

Policajca, koji je tada bio zaposlen u Polickoj stanici u Drvaru, terete za krivično djelo pokušaj ubistva, prilikom kojeg je Gloginja teško ranjena.

"Optuženom se stavlja na teret da je 9. februara u jutarnjim satima, kao policajac PS Drvar, nakon završetka noćne smjene došao u UO 'Škorpion', koji se nalazi u Drvaru, gdje je stojeći za šankom konzumirao alkoholna pića, pa je u jednom trenutku uzeo službeni pištolj kolege s kojim se nalazio u društvu", navedeno je u optužnici.

Prema optužnici, iz pištolja je s udaljenosti od jedan metar ispalio hitac prema dvadesetpetogodišnjoj radnici A.G., koja se nalazila unutar šanka, te zadobila teške tjelesne povrede.

Kako su "Nezavisne" ranije pisale, hitac je Gloginju pogodio u grudi, probio pluća i udario u kičmu. Ranjena djevojka je prevezena u Kliničko-bolnički centar u Splitu, gdje je zbog težine povreda bila na intenzivnoj njezi i ljekari su joj je borili za život.

Podsjećamo, u ranijem periodu prema optuženom policajcu na prijedlog Kantonalnog tužilaštva Kantona 10 u Livnu bio je određen i jednomjesečni pritvor.

Za ovo krivično djelo predviđena je kazna zatvora od najmanje pet godina.

Povezana vijest:

Policajac osumnjičen za pokušaj ubistva

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije