Hronika

Predloženo produženje pritvora za pet osoba uhapšenih u akciji "Transporter"

Predloženo produženje pritvora za pet osoba uhapšenih u akciji "Transporter"
Foto: Arhiva/Ilustracija | Predloženo produženje pritvora za pet osoba uhapšenih u akciji "Transporter"

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH uputilo je prijedlog za produženje pritvora za još dva mjeseca za pet osoba uhapšenih u akciji "Transporter" i osumnjičenih za organizovani međunarodni kriminal i promet droge, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

"Pritvor je predložen da bi se obezbijedili uslovi za neometano provođenje istrage, realizovanje aktivnosti u okviru međunarodne saradnje i svih drugih procesnih aktivnosti potrebnih za okončanje istrage i podizanje optužnice", navodi se u saopštenju.

Produženje pritvora zatraženo je zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih, kao i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze, uticati na svjedoke ili saučesnike, ili ponoviti krivično djelo kao i završiti započeto.

"U ovom predmetu Tužiteljstvo BiH je ostvarilo saradnju sa institucijom Evropola, kao i partnerskim institucijama iz više zemalja EU, a u okviru opsežne istrage protiv osumnjičenih za organizovani međunarodni kriminal, neovlašten promet opojnih droga i druga krivična djela", piše u saopštenju.  

Riječ je o predmetu koji je značajan za bezbjednosnu situaciju u cijelom regionu, a za jednim brojem počinilaca još tragaju institucije zemalja regiona.

Podsjećamo, Agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA) sprovela je početkom decembra akcije "Storidž 2" i "Transporter" tokom kojih je uhapšen veći broj osoba.

Povezana vijest:

Otkrivena veća količina droge u Banjaluci u akciji "Transporter"

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije