Hronika

Kažnjen jer je samovoljno napustio granični karantin u Gradišci

Kažnjen jer je samovoljno napustio granični karantin u Gradišci
Foto: Arhiva / Ilustracija | Prnjavorčanin samovoljno napustio granični karantin u Gradišci

GRADIŠKA - Prnjavorčanin A.D. sankcionisan je jer je samovoljno napustio granični karantin u Gradišci, saopšteno je iz policije.

Kako navode u Policijskoj upravi Gradiška, A.D. je juče određena mjera smještaja u karantin u trajanju od 14 dana, te da je sinoć oko 22 sata policiji prijavljeno da je samovoljno napustio karantinski smještaj.

"O svemu je obaviješten dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji je naložio da se lice pronađe i smjesti u opštinski karantin Prnjavor, a da se nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu, dostavi izvještaj protiv A.D. za krivično djelo 'Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije'", navodi se u saopštenju PU Gradiška.

Osim ovog slučaja, policijski službenici Policijske uprave Gradiška na području teritorije koju operativno pokrivaju u protekla 24 sata sankcionisali su još deset osoba zbog nepoštovanja ograničenja i zabrane kretanja.

Od tog broja, četiri osobe su kažnjene zbog nepoštovanja policijskog časa.

"Policijska uprava Gradiška apeluje na građane da poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojajavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj, a kojim se propisuje vanredna mjera u cilju prevencije širenja virusa korona 'SARS-CoV-2' i bolesti 'COVID-19' bolesti na teritoriji Republike Srpske", zaključuje se u saopštenju PU Gradiška.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije