Hronika

Šakić pješice došao na granicu, uhapšen nakon provjere dokumenata

Šakić pješice došao na granicu, uhapšen nakon provjere dokumenata
Foto: Arhiva/Ilustarcija | Šakić pješice došao na granicu, uhapšen nakon provjere dokumenata

BANJALUKA - Siniša Šakić (35) zvani Kinez iz Banjaluke, za kojim je raspisana potraga nakon što je ubijen njegov sugrađanin Slaviša Ćulum (36), mirno je danas, sat prije podneva, došetao iz pravca Hrvatske na Granični prelaz Gradina, gdje su mu stavljene lisice na ruke.

"On je, tačno u 10.55 časova, pješice došao na granični prelaz i graničnoj policiji dao dokumente na uvid. Kako to pravila nalažu, policajci su izvršili granične provjere te utvrdili da je za njim raspisana potraga MUP-a Republike Srpske. Zatim je uhapšen", otkrivaju izvori "Nezavisnih".

Pripadnici Granične policije BiH predali su potom Šakića Ministarstvu unutrašnjih poslova  Republike Srpske na dalje postupanje.

"Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Srpske, u saradnji sa nadležnim tužilaštvom, preduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti", saopšteno je iz MUP-a Srpske.

Postoje i nezvanična saznanja da Šakić nema status osumnjičenog za ubistvo, a potraga je bila raspisana jer, nakon što je Ćulum ubijen, policiji nije bio dostupan za informativni razgovor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije