Hronika

Pratite nas na Google news

Šokantni detalji: Bebu stavile u kesu, pa sakrile u sanduk

Šokantni detalji: Bebu stavile u kesu, pa sakrile u sanduk
Foto: Ilustracija | Šokantni detalji: Bebu stavile u kesu, pa sakrile u sanduk
N.N.

SARAJEVO - Majka i njena kćerka tinejdžerka koje su uhapšene prije nekoliko dana u sarajevskom naselju Alipašino Polje zbog stravičnog slučaja čedomorstva, tijelo ubijene bebe sakrile su u sanduku u jednoj od prostorija u stanu u kojem su živjele.

Iz izvora bliskih Tužilaštvu Kantona Sarajevo saznaje se da je majka koja je pomogla kćerki da ubije bebu Azra Č, koja ima 47 godina.

Ona je odmah pokušala prikriti ovaj zločin i umjesto da sve prijavi policiji, kćerki je pomogla da bebu, koja je nakon poroda u stanu ubijena, krvavu zamota u kesu i stavi u sanduk. Saznajemo da je tijelo mrtve bebe danima bilo u sanduku prije nego što su otkrivene, a policija stigla u stan i zatekla stravičnu scenu.

Majka se nalazi u jednomjesečnom pritvoru, dok je kćerka, s obzirom na to da je maloljetna, smještena u jednu odgojnu ustanovu. Sada se istražuje ko je sve od članova porodice znao za ovaj slučaj, saznaje "Dnevni avaz".

Prema nezvaničnim informacija, slučaj je otkriven nekoliko dana nakon čedomorstva, jer je maloljetna djevojka primljena na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu zbog obimnog krvarenja i jakih bolova.

Ljekari su po prijemu odmah primijetili da se radi o krvarenju nakon porođaja i o svemu alarmirali policiju, koja je odmah izašla na lice mjesta. Iako je djevojka tvrdila drugačije, kako je dobila povredu, niko nije povjerovao u njenu priču.

Izvori "Avaza" tvrde da je tinejdžerka osumnjičena za ubistvo, a majka za pomaganje. Pogotovo što je odmah znala za ovaj slučaj i danima šutjela.

Navodno ni komšije nisu ništa primijetile, niti su znale da je djevojka trudna.

POVEZANA VIJEST:

Maloljetnica u Sarajevu ubila novorođenče, majka joj pomagala

Najčitanije