Hronika

Svjedoci ispričali kako su spasili vozača "BMW-a smrti": Ni hvala za spaseni život

Svjedoci ispričali kako su spasili vozača "BMW-a smrti": Ni hvala za spaseni život
Foto: Ilustracija | Svjedoci ispričali kako su spasili vozača "BMW-a smrti": Ni hvala za spaseni život

SARAJEVO - Vladimir Petrović, pripadnik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, koji je među prvima pritekao u pomoć unesrećenima nakon saobraćajne nesreće u kojoj su u Sarajevu ljetos poginule tri djevojke, ispričao je danas da je skalpelom presjekao bezbjednosni pojas koji je vozača Almira Ejubovića (20) stezao oko vrata i gušio ga, i tako mu vjerovatno spasio život.

Kada Ejubović, vozač BMW-a, koji je optužen za izazivanje te nesreće nije imao šta da pita svjedoka, sudija Husein Delalić ga je upozorio da je makar mogao da zahvali čovjeku koji mu je spasio život.

Saslušanjem više svjedoka danas je u Sarajevu nastavljeno suđenje Ejuboviću. Tokom čitanja imena svjedoka sudija je naveo i Hamdiju Kreševljakovića, ali su mu brzo skrenuli pažnju da se radi o ulici u kojoj jedan od svjedoka stanuje.

Svjedok Petrović je, prisjetivši se kako je pružao pomoć unesrećenima, rekao da je jednoj djevojci glava virila kroz prozor.

"Bilo je katastrofalno. Tek tad sam vidio da joj je lobanja deformisana, jer joj je glava pukla", rekao je ovaj svjedok.

Optužnica tereti Ejubovića da je BMW vozio 166 KM/h, te da je u Butilama pokušao skrenuti u traku prema Bačićima, nakon čega se zabio u stub.

 


Povezane vijesti:

Objavljen snimak stravične nesreće u kojoj su kod Sarajeva poginule tri djevojke 

Vozač BMW-a koji se tereti za smrt tri djevojke na sudu se izjasnio da nije kriv

Vozač BMW-a u kojem su poginule tri djevojke u bolnici tvrdio da se ne sjeća nesreće


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije