Hronika

U akciji "Cezar" uhapšena jedna osoba, oduzeti notarski pečat i kopije digitalnih podataka

U akciji "Cezar" uhapšena jedna osoba, oduzeti notarski pečat i kopije digitalnih podataka
Foto: Nezavisne novine / Arhiva | U akciji "Cezar" uhapšena jedna osoba, oduzeti notarski pečat i kopije digitalnih podataka

VELIKA KLADUŠA - Pripadnici Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA) danas su u Velikoj Kladuši u akciji "Cezar" uhapsili jednu osobu.

"Slobode je lišeno jedno lice zbog sumnje da je počinio krivično djelo krivotvorenje službene isprave", navode iz SIPA i dodaju da je tom prilikom pretresena jedna lokacija.

Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnog djela, i to notarski pečat, opšti poslovni upisnik i forenzičke kopije digitalnih podataka.

"Navedene aktivnosti provode se po nalogu Opštinskog suda u Velikoj Kladuši i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona u Bihaću i u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona", dodaju iz SIPA.

Takođe, navode da će uhapšena osoba u toku dana biti sprovedena u službene prostorije radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog, nakon čega će u zakonskom roku biti predato na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona u Bihaću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije