Hronika

Uhapšen zbog napada na radnika Hitne pomoći u Prijedoru

Uhapšen zbog napada na radnika Hitne pomoći u Prijedoru
Foto: Infoprijedor | Uhapšen zbog napada na radnika Hitne pomoći u Prijedoru

PRIJEDOR - Prijedorčanin A.P. uhapšen je jer je prijetio i fizički napao radnika Hitne pomoći N.R.

Kako je saopšteno iz prijedorske Policijske uprave napad se dogodio u subotu.

“Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor biće dostavljen izvještaj protiv A.P. za počinjena krivična djela ugrožavanje sigurnosti i tjelesna povreda”, naveli su izPU Prijedor.

Radnici Doma zdravlja Prijedor najavili su da će u četvrtak, 1. februara, organizovati javno okupljanje kojim će pružiti podršku napadnutom kolegi, navodi Srna. Okupljanje je zakazano za 13 časova ispred Doma zdravlja, trajaće deset minuta i biće organizovano tako da režim rada ne bude narušen.

Iz ove ustanove najoštrije su osudili napad na njihov radnika.

Kako su naveli A.P. je izvršilo brutalan fizički napad na njihovog kolegu N.R., bez ikakvog opravdanog razloga, a u toku obavljanja njegovog redovnog posla.

“Zahvaljujući brzoj intervenciji njegovih kolega iz Službe hitne medicinske pomoći i službenika Policijske uprave Prijedor, povrijeđeni medicinski tehničar je pravovremeno zbrinut i upućen na dalje liječenje. Povrijeđeni medicinski tehničar je sada stabilnog zdravstvenog stanja”, navode iz ove zdravstvene ustanove i da će

preduzeti sve pravne i zakonske mogućnosti saradnje sa nadležnim institucijama, a u cilju kažnjavanja počinioca.

“Ovaj napad nije samo napad na radnika naše ustanove, koji je pretrpio tjelesne povrede, već je to i napad na cjelokupnu profesiju i zdravstveni system”, zaključuju iz ove zdravtsvene ustanove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije