Hronika

Pratite nas na Google news

Za krvavi obračun u "Podrumu" 14 godina robije

Za krvavi obračun u "Podrumu" 14 godina robije
Foto: N.N. | Za krvavi obračun u "Podrumu" 14 godina robije
Dragan Sladojević

SARAJEVO - Alen Bodulović (31) iz Sarajeva i njegovih četvorica sugrađana osuđeni su u Kantonalnom sudu u Sarajevu na 14 godina i tri mjeseca robije, za tuču i pucnjavu koja datira iz proljeća 2015. godine u klubu "Podrum", a kada su ranjena dvojica muškaraca.

Vijeće kojim je predsjedavala Indira Jahić, osim Bodulovića, osudilo je i Edina Smajića (37), Alena Bistrivodu (37), Elvira Javorovca (32) i Enisa Kozića (40).

Bodulović i drugi su, dakle, proglašeni krivim za obračun od 21. marta 2015. godine, kada su došli u klub "Podrum" u kojem su već bili Elvedin Škrijelj i Jasmin Gusinjac.

Potom je, kako se navodi, došlo do tuče, te je Bodulović izvadio pištolj, njime udario u glavu Gusinjca, a zatim pucao i pogodio Draška Erbeza. Bodulović je, dodaje se, potom ponovo pucao i pogodio Škrijelja u grudi i stomak.

Boduloviću je, stoga, za pokušaj ubistva "odrezano" šest godina, za izazivanje opšte opasnosti i nasilničko ponašanje po 12 mjeseci, dok je za oružje bez dozvole osuđen na godinu i po zatvora.

Smajić je za nasilničko ponašanje osuđen na dvije godine i tri mjeseca, a za isto krivično djelo su Bistrivoda, Javorovac i Kozić dobili po godinu zatvora.

Inače, današnjom odlukom Suda njima su, zapravo, ponovo izrečene kazne na koje su bili osuđeni u prvostepenom postupku. Vrhovni sud FBiH je nakon tog procesa uvažio žalbe odbrane i vratio postupak na ponovno suđenje.

Na prethodnom ročištu, u završnim riječima, tužilac Meliha Dugalija podsjetila je da je Vrhovni sud FBiH uvažio žalbe odbrane i vratio postupak na ponovno suđenje, te dodala da ostaje kod ranije datih završnih riječi.

Sa druge strane, advokat Nina Kisić, koja je zastupala Bodulovića, podsjetila je da je Vrhovni sud našao četiri povrede krivičnog postupka, te dodala da u optužnici ima više činjenica koje nisu dokazane.

Kazala je da se tokom incidenta u "Podrumu" radilo o nužnoj odbrani jer je Elvedin Škrijelj, kako je navela, imao pištolj i prijetio Boduloviću.

Bodulović je to potvrdio, rekavši da je Škrijelj prišao njegovom društvu i izazvao eksces. Advokat Muhidin Kapo je ranije zatražio da se Bistrivodi izrekne oslobađajuća presuda.

Vezane vijesti: 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije