Hronika

Zbog kršenja mjera zabrane kažnjen 81 građanin u RS

Zbog kršenja mjera zabrane kažnjen 81 građanin u RS
Foto: N.N. | Zbog kršenja mjera zabrane kažnjen 81 građanin RS

BANJUALUKA - Zbog nepoštovanja Zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji RS kojom je zabranjeno kretanje lica sa navršenih 65 godina života i više, kao i zabrane kretanje svim licima na javnim površinama u vremenu od 20 do 5 časova, u protekla 24 časa sankcionisano je 81 građana u RS, saopštio je MUP RS.

MUP RS podsjeća da su od ove zabrane su izuzete osobe kojima poslodavac izda potvrdu o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada i lica kojima MUP RS izda dozvolu za kretanje.

Istovremeno, u protekla 24 časa izdato je i pet prekršajnih naloga osobama zbog nepoštovanja mjera izolacije, od čega je jedna osoba prekršila i policijski čas, a evidentirana su dva krivična djela protiv zdravlja ljudi.

- Policijski službenici Policijske stanice Bileća juče su ustanovili da M. B. iz Bileće, ne postupa po Rješenju o izolaciji Federalne uprave za inspekcijske poslove, nakon čega je uhapšen. 

- Policijski službenici PS Banja Luka-Lauš su juče obaviješteni da su se sa Klinike za infektivne bolesti iz kruga stare "Hirurgije" udaljili: D. R. i njen sin D. R.. Policijski službenici su pronašli lica na adresi njihovog boravišta, a o svemu je obaviješten je dežurni tužilac koji se izjasnio da se radi o krivičnim djelima šrenošenje zarazne bolesti i nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

MUP RS apeluje na građane da poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj, a kojim se propisuju vanredne mjere u cilju prevencije širenja virusa korona "SARS-CoV-2" i "COVID-19" bolesti na teritoriji Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije