Hronika

Zbog kršenja policijskog sata kažnjeno 37 osoba

Zbog kršenja policijskog sata kažnjeno 37 osoba
Foto: Ilustracija | Zbog kršenja policijskog sata kažnjeno 37 osoba

SARAJEVO - Za vrijeme policijskog sata tokom protekle noći na području Kantona Sarajevo 37 osoba je prekršilo zabranu kretanja u vremenu između 18 i 5 sati ujutru, zbog čega su im izdati prekršajni nalozi i novčane kazne od po 500 KM.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova KS kažu kako je osobama koje su kršile zabranu kretanja naređeno da se udalje sa javnog mjesta, što su i učinili.

"Ovo je znak da policija neće tolerisati nepoštivanje zabrane kretanja te da će sve one koji se neodgovorno ponašaju u vrijeme pandemije koronavirusa u pogledu nepostupanja prema naredbama nadležnih organa i institucija sankcionisati u skladu sa zakonom", ističe portparol MUP-a KS Mirza Hadžiabdić.

I tokom naredne noći biće pojačano prisustvo policijskih službenika Uprave policije MUP-a KS na području Kantona Sarajevo, ali i drugih kantona u BiH.

Podsjećamo, policijski sat u FBiH traje od 18 sati, a na području Republike Srpske od 20 sati. Ovo je jedna od mjera nadležnih organa kojom se pokušava spriječiti širenje virusa korona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije