Intervju

Pratite nas na Google news

Snežana Mladenović: "Konzilijum" mjesto povjerenja i kvaliteta

Snežana Mladenović: "Konzilijum" mjesto povjerenja i kvaliteta
Foto: N.N. | Snežana Mladenović: "Konzilijum" mjesto povjerenja i kvaliteta
Anja Matarugić

Naš kompetentan tim godišnje uradi više od 1,5 miliona različitih analiza. Pružamo preko 1.000 laboratorijskih analiza koje se zasnivaju na najnovijim medicinskim dostignućima i omogućavaju svakoj osobi da u najkraćem roku, već od 24 časa pa do najduže tri dana, dobiju dragocene rezultate da bi doktori blagovremeno postavili medicinske dijagnoze i ubrzali procenu efikasnosti primenjene terapije, kaže Snežana Mladenović, rukovodilac kvaliteta u laboratoriji "Konzilijum", prvoj i jedinoj akreditovanoj laboratoriji prema ISO 15189 standardu u BiH.

NN: Skoro je otvorena nova laboratorija "Konzilijum" u Gradišci. Šta korisnici vaših usluga mogu da očekuju u ovoj novootvorenoj laboratoriji?

MLADENOVIĆ: U svakoj laboratoriji "Konzilijuma" nudimo isti kvalitet usluga. Imamo više od 20 godina iskustva u laboratorijskoj dijagnostici i to u oblasti biohemije, mikrobiologije, genetike, citogenetike, citologije i patohistologije. Naši korisnici u novootvorenoj laboratoriji u Gradišci, kao i u svim našim laboratorijama, mogu da očekuju istu posvećenost i kvalitet, kao i brze i tačne rezultate.

NN: Koje sve usluge pružate i po čemu je "Konzilijum" jedinstven?

MLADENOVIĆ: Mi smo jedina i prva privatna akreditovana laboratorija u BiH prema ISO 15189:2013 standardu, što nam daje priznanje poverenja u kvalitet rezultata ispitivanja. Primenjujemo najsavremenije metode i tehnologije u laboratorijskoj dijagnostici. "Konzilijum" ima saradnju s "Limbach" laboratorijom, liderom u laboratorijskoj dijagnostici u Nemačkoj. Takođe, imamo saradnju s farmaceutskim kućama u pogledu kliničkih ispitivanja lekova. "Konzilijum" ima i laboratorijski informacioni sistem specijalno dizajniran za naše potrebe, kojim se putem bar-koda prati pacijent od samog uzorkovanja do izdavanja rezultata. Svim našim korisnicima pružamo mogućnost preuzimanja rezultata u bilo kojoj laboratoriji "Konzilijum". Pacijent svakako ima mogućnost preuzimanja nalaza i od prije nekoliko godina.

NN: U kojim sve gradovima u RS imate laboratorije i da li uskoro imate u planu otvaranje laboratorija u nekim drugim gradovima u RS i BiH?

MLADENOVIĆ: Laboratorije imamo na sedam lokacija u RS i to u Banjaluci na tri lokacije, u Laktašima, Prijedoru, Prnjavoru i sada novu laboratoriju u Gradišci. Dalje planiramo otvaranje laboratorije u Doboju, a kasnije i u Sarajevu. Možemo slobodno reći da imamo jedan "agresivni" plan širenja mreže naših laboratorija prvo u RS, a onda i u ostatku BiH.

NN: Koliko se godišnje pretraga uradi u "Konzilijumovim" laboratorijama i koje su najčešće analize koje vaši korisnici traže?

MLADENOVIĆ: Naš kompetentan tim godišnje uradi više od 1,5 miliona različitih analiza. Pružamo preko 1.000 laboratorijskih analiza koje se zasnivaju na najnovijim medicinskim dostignućima i omogućavaju svakoj osobi da u najkraćem roku, već od 24 časa pa do najduže tri dana, dobiju dragocene rezultate da bi doktori blagovremeno postavili medicinske dijagnoze i ubrzali procenu efikasnosti primenjene terapije. Najčešće korisnici koriste hematološke usluge, kao što je krvna slika. Često na zahtev korisnika vršimo analize hormona, tumor markera, pratimo održavanje trudnoća, takođe radimo i test očinstva, kao i analize naslednih bolesti.

NN: U Srbiji pružate i usluge patronaže, kada korisnicima koji nisu u mogućnosti da dođu u laboratoriju, vaš stručni tim dođe kod njih i uzme uzorke za analizu. Da li ovu uslugu pružate i u RS?

MLADENOVIĆ: Zasad pružamo uslugu patronaže u Banjaluci, jer tu imamo i najveću potrebu za ovom uslugom i najveći broj korisnika. Ukoliko se ukaže potreba da se ova usluga omogući i u drugim gradovima, vrlo rado ćemo i to uvrstiti u listu svojih usluga. Takođe svojim korisnicima nudimo i mogućnost dostave nalaza na kućnu adresu.

Najčitanije