Kolumne

El klasiko

El klasiko
Foto: N.N. | El klasiko

Poštovani čitaoci, uključujemo se u utakmicu u najvećem gradu Srpske, gdje je počela grčevita borba unutar ekipe PDP-a u kojoj se odlučuje ko će biti kapiten i kandidat za gradonačelnika Banjaluke.

Igor Crnadak, dugogodišnji bliski saradnik selektora plave ekipe Branislava Borenovića svom snagom se obrušio na kapitena banjalučkog PDP-a i gradonačelnika Draška Stanivukovića. Mladom Stanivukoviću ne pomažu ni rodbinske veze, a podršku Crnatku pruža drugi potpredsjednik ekipe Milko Grmuša.

Iako nisu do kraja jasni motivi njihovog udara na Stanivukovića, oni mu zamjeraju da je zanemario ekipu i počeo da solira, ali iznose i ozbiljne optužbe da je u dosluhu sa protivničkim selektorom i da dogovora transfer u redove najljućih protivnika.

U nastojanju da poraze dojučerašnjeg najbližeg saradnika, Crnadak i Grmuša koriste uglavnom konvencionalno oružje i društvene mreže i za sada se ne služe udarcima ispod pojasa. Iako je Drašku tetak, Crnadak je krenuo mnogo žešće i uklizao mu je sa nekoliko oštrih startova, prije svega na Facebooku, dok je Grmuša za sada Crnatku prepustio inicijativu na terenu, ali nije isključeno da će uz (ne)zvaničnu podršku Adama Š. i zvaničnu podršku Nebojše Vukanovića u završnici utakmice pokušati da preuzme vodeću ulogu i osvoji gradonačelničku kandidaturu.

Draško, čini se sa lakoćom, pruža otpor i uspijeva da ostane na nogama, ali ne ide u kontranapad. Za sada iza kamera okuplja navijače, uvjerava ih da je u istoj kondiciji kao i na početku mandata i podsjeća na besplatne udžbenike, subvencije za vrtiće i mjesečne karte za penzionere. Nije još iskoristio najjače adute i tajkune, jer ne zna kako bi publika reagovala ako bi Kaja zvanično ušao u igru na njegovoj strani, a veliku i možda presudnu pomoć u odbrani od svih napada očekuje od ministra odbrane Srbije i selektora SNS-a Miloša Vučevića.

Dok unutar plave ekipe traje žestoka borba u kojoj selektor Borenović za sada ne favorizuje nikoga od igrača, za to vrijeme selektor najjače protivničke ekipe, ekipe crvenih, Milorad Dodik daleko od lokalnih problema pokušava da uđe u igru sa najpoznatijim svjetskim igračima s kojima razmjenjuje ordene.

On je kapitensku traku banjalučkih crvenih u potpunosti prepustio Vladi Đajiću, koji je poljuljanu ekipu uspio potpuno da rehabilituje, što se pokazalo na izborima za Savjete mjesnih zajednica, ali i da lično ojača do mjere da selektor više ne može tek tako da mu oduzme ono što mu je prepustio.

Na drugoj strani terena, Đajić ne krije netrpeljivost prema kapitenu banjalučkog PDP-a, ali uprkos tome što je u političkoj utakmici sve dozvoljeno, ne služi mu na čast što u toj borbi bezočno koristi portale bez impresuma preko kojih se na najsramniji način blate Draško i njegovi saradnici. To ne priliči doktoru, univerzitetskom profesoru i direktoru najveće zdravstvene ustanove u Srpskoj, pogotovo u borbi protiv jednog studenta, zbog čega zaslužuje da ostane i bez kapitenske trake i bez kandidature.

Ipak, u prilog mu ide to što je u trenucima između koncerata na svoju stranu uspio da privuče selektora SPS-a Gorana Selaka, za koga vjeruje da će ovaj put podržati pravog kandidata za gradonačelnika. Pored Selaka, vještim čelinačkim driblingom uspio je da u direktnu borbu protiv Draška uključi njegovu nekada najbližu saradnicu, a sada najljuću protivnicu Jelenu Trivić. Nakon što je poražena u predsjedničkoj utakmici i pošto nikako ne može da prihvati taj poraz, ona odgovornost za to pripisuje Drašku, koga, za razliku od Crnatka i Grmuše, otvoreno optužuje da je promijenio stranu i privio se uz skute selektora SNSD-a. Ona je najavila kandidaturu za gradonačelnika i sve su prilike da iz Novog Sada i od Dejana S. ponovo očekuje finansijsku podršku i signal da kandidaturu i potvrdi.

Poštovani čitaoci, nisu isključena velika iznenađenja, ali u ovoj i u svim ostalim lokalnim utakmicama sve zavisi od ishoda utakmice u Sudu BiH, gdje selektor najjače ekipe vodi borbu u kojoj mu sudije (bukvalno) nisu naklonjene. A kada je riječ samo o utakmici u najvećem gradu Srpske, sve ukazuje na to da bi ključni faktor moglo da bude ono o čemu se odavno šapuće, a što niko nije vidio, a to je - video-uradak.

P.S. U očekivanju uratka i daljeg raspleta utakmice, Bobi vas srdačno i relaksirano pozdravlja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije