Kolumne

Naša sloboda je Republika Srpska

Naša sloboda je Republika Srpska
Foto: N.N. | Naša sloboda je Republika Srpska

Mi nismo tzv. RS, mi nismo genocidna tvorevina, mi nismo ničiji privezak, mi nismo "repa bez korijena" - mi smo Dejtonska Republika Srpska, stvorena međunarodnim sporazumom, željom i voljom srpskog naroda i zato molim ove nove populiste, koji imaju zadatak da budu glasnogovornici sarajevske politike u Republici Srpskoj, da shvate realnost i zajedno sa Srbima i drugim koji žive u Republici Srpskoj zajedno krenu u obilježavanje 30 godina postojanja Republike Srpske.

Pozivamo ih da poštuju zakone i institucije Republike Srpske kako bi zajedno živjeli ovdje u Našoj Republici i Našoj Srebrenici.

Založićemo se da imaju ista prava kod nas kao što Srbi imaju kod njih u FBiH. Ništa manja nego Srbi Ilijaša - koji su 1991. godine bili većinski narod u toj opštini, a sada su statistička greška iako je poginulo preko 1.000 Srba u toj opštini čuvajući svoja ognjišta. Mi Srbi iz Srebrenice pozivamo Bošnjake da poštuju Republiku Srpsku, da budu lojalni naši građani kao što su to Srbi u FBiH.

Mi ćemo im osigurati sva prava, ako shvate na vrijeme da je Republika Srpska trajna i da u njoj živi više od 80% Srba, kao što i mi Srbi shvatamo da u FBiH živi više od 95% Bošnjaka i Hrvata. Šta i kome ovdje nije jasno? Svako nametanje mimo Dejtona je rušenje ustavnog poretka. Ali ako je njima "neko" šapnuo nešto drugo, onda i mi "znamo za jadac". Bez obzira šta oni žele - mi znamo šta hoćemo i znamo šta ćemo raditi.

Naše stradanje niko ne može minimizirati. Mi ćemo nakon Rezolucije koju je usvojila opština Srebrenica o stradanju Srba u Srebreničkom srezu u XX vijeku nastaviti dalje raditi, sve dok istorijsku nepravdu nad srpskim narodom Srebrenice ne ispravimo.

Moraju mlađe generacije znati da su sve naše "solunce" koji su digli ustanak protiv fašizma u Podrinju 1941. godine poslali u zatvore i "Gole otoke", poslije 1945. godine isti oni koji su 1944. godine iz ustaša prešli u partizane i bili "nove age" u Podrinju, u "Titinoj lijepoj našoj" u kojoj su Srbi bili samo meta i protjerivani preko Drine sistematski i planirano pod zastavom bratstva i jedinstva.

E da nam se ponovo ne desi "Lijepa naša", mi moramo biti mudri, oprezni i jedinstveni sada kao i 1992. kako nas retorika "Ćamilage" - o ugroženosti Bošnjaka sa ciljem rušenja Republike Srpske baš iz Srebrenice ne bi zaplašila. Bošnjaci naše žrtve ne priznaju, srpska stradanja negiraju, zajedničke inicijative na te teme odbijaju.

Oni znaju svoj cilj, a to je rušenje Republike Srpske i Dejtonske BiH preko Srebrenice stalnom pričom o ugroženosti Bošnjaka u Srebrenici, gdje nema nijedan međuetnički problem u poslijeratnom periodu. Njima je potrebna Srebrenica za pranje novih milijardi maraka na priči o genocidnoj Srpskoj.

Njima je potreban i ovaj Inckov zakon da dalje zastrašuju i privode Srbe kao nastavak rada Haškog suda sve dok ne budu birali podobne Srbe koji će umjesto njih biti glasnogovornici o genocidnoj politici Srba kao što su to bili Srbi u Titinoj državi pod zastavom bratstva i jedinstva.

Tim zakonom skidali bi nepodobne Srbe sa izbornih lista, pravili izborne inženjeringe sa ciljem da Srbin ne može biti u Srebrenici načelnik jer je to suprotno Inckovom zakonu. E taj film neće gledati, poručuju Srbi Srebrenice.

Koalicija Zajedno za Srebrenicu će biti jedinstvena u ideji čuvanja Srebrenice u  Republici Srpskoj. Ovaj koncept se pokazao najbolji i 2016. godine i 2021. godine i ovaj koncept je najbolji i za očuvanje Republike Srpske.

Naša sloboda je Republika Srpska. Sa Bošnjacima možemo sarađivati uvažavajući principe izbornih rezultata, a oni moraju shvatiti da je njihova domovina Republika Srpska.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije